Connect with us

Lifestyle

15 stappen om een ​​Sigma-mannetje te worden

Avatar

Published

on

become a sigma male

Je wilt meer een sigma-persoonlijkheid zijn, maar je weet niet zeker hoe.

Ten eerste, goed voor je dat je enkele van de positieve eigenschappen van dit unieke en zelfverzekerde type man wilt overnemen.

Een sigma-mannetje onderscheidt zich van de massa en leeft zijn leven op zijn eigen voorwaarden.

Zijn grote zelfvertrouwen, charisma en onafhankelijkheid stellen hem in staat te leven volgens zijn waarden en overtuigingen.

Hij heeft een uitweg gevonden uit de alfa-bètacyclus en heeft een niveau van persoonlijke vrijheid bereikt dat hem in staat stelt de dingen te doen die hij wil in het leven.

Als dit klinkt als iets dat je wilt bereiken, zul je moeten leren hoe je een sigma-mannetje kunt worden door je ook zo te gedragen en te denken.

Door deze sigma-tips te oefenen en deze levensstijlgewoonten te verdiepen, ben je goed op weg om je doel als sterkere sigma-man te bereiken.

Wat is de Sigma-mentaliteit?

Hoewel hun mentaliteit niet noodzakelijkerwijs beter is dan die van andere mannen, zijn ze beslist anders.

Ze hebben een uniek perspectief op hoe ze hun leven moeten leiden waar velen naar streven.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende eigenschappen die je bij deze persoon aantreft:

 • Niet-conform: Ze voldoen niet aan sociale normen en verwachtingen. In plaats daarvan vertrouwen ze op hun eigen innerlijke overtuigingen en waarden om hun beslissingen te sturen.
 • Introspectief: Ze zijn zeer introspectief en hebben vaak diepe inzichten in hoe ze denken en hoe de wereld werkt.
 • Fantasierijk: Deze mannen gebruiken hun verbeeldingskracht om unieke oplossingen voor alledaagse problemen te creëren.
 • Vol vertrouwen: Hun zelfvertrouwen is geworteld in de manier waarop ze zichzelf zien en hoe ze omgaan met verschillende situaties, en niet zozeer op de mening van anderen, waardoor ze zich niet zo gemakkelijk laten beïnvloeden door kritiek.
 • Gefocust: Ze hebben een intense focus op hun doelen en doelstellingen, waardoor ze groot succes in het leven kunnen behalen.
man met een rugzak aan de rand van een klif Hoe word je een Sigma Male?

Hoewel er sprake is van een sterke mate van onafhankelijkheid bij de sigma-man, betekent dit niet dat hij niet warm, charismatisch of in staat is om verbinding te maken met anderen.

Hij is misschien selectiever vanwege zijn zelfbewustzijn over hoe hij zijn tijd en energie besteedt, maar uiteindelijk is hij nog steeds in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Hoe u een Sigma-man kunt worden: 15 manieren om uw spel als Sigma te verbeteren

Het ontwikkelen van de positieve eigenschappen van dit type man gaat minder over een vaste identiteit en meer over een reeks dagelijkse handelingen en gewoonten die je in de loop van de tijd oefent en ontwikkelt.

Met voldoende toegewijde inspanning voel je je een echte Sigma-man. Hier zijn 15 tips waarmee u rekening moet houden als u aan deze reis begint:

1. Vind je innerlijke krachtbron

Het claimen van je innerlijke kracht geeft je een bron van energie die je zal ondersteunen om een ​​sterke, zelfverzekerde en zelfverzekerde man te worden.

Zo kunt u onafhankelijk handelen, zonder afhankelijk te zijn van externe bronnen van goedkeuring of validatie.

Om dit te doen, moet je je innerlijke criticus het zwijgen opleggen en jezelf beter leren kennen. Meditatie is een handig hulpmiddel dat het gebabbel dempt en u in staat stelt zich op het heden te concentreren.

Als je je eenmaal verbonden voelt met het moment, vraag jezelf dan af: “Wat zorgt ervoor dat ik me krachtig voel?” en ontdek hoe je dat gevoel kunt belichamen.

2. Verduidelijk uw overtuigingen en waarden

Al onze acties worden gedicteerd door onze overtuigingen en waarden. Dus als jouw geloofssystemen niet overeenkomen met de kenmerken van een sigma-man, zal het een strijd zijn om er één te worden.

Neem de tijd om jezelf af te vragen hoe je je leven wilt leiden en hoe je wilt omgaan met anderen om je heen. Identificeer vervolgens eventuele beperkende overtuigingen die het bereiken van die doelen in de weg staan, en begin deze actief uit te dagen.

3. Maak een plan

Zodra u een duidelijker idee heeft van hoe u wilt leven, is het tijd om een ​​plan te maken voor de manier waarop u dat gaat implementeren. Zorg ervoor dat uw doelen realistisch en haalbaar zijn, zodat u langzaam maar zeker vooruitgang kunt boeken in de richting van het bereiken ervan.

Bedenk bij het maken van uw plan ook hoeveel tijd en energie elke stap zal kosten, zodat u de belangrijkste kunt prioriteren.

4. Laat los wat je niet langer dient

Je weet wat je wilt in je leven en hoe je het zult krijgen. Nu is het tijd om de dingen die je niet helpen te identificeren en ze los te laten.

Dit kunnen relaties, gewoonten, denkwijzen of andere soorten externe invloeden zijn die u zwaar belasten.

Het kan een uitdaging zijn om deze banden te verbreken, maar het is essentieel als je de sigma-eigenschappen tot uitdrukking wilt brengen waarvan je weet dat ze in je zitten.

Door dingen met gratie, respect en dankbaarheid los te laten, wordt dit proces gemakkelijker. En als het de bedoeling is dat iets naar jou terugkeert, zal dat ook gebeuren.

5. Verhoog uw normen

Door je normen te verhogen, onderscheid je jezelf van de rest en word je een sigma. Nee, dit betekent niet dat u uw normen voor anderen moet verhogen, maar voor uzelf.

Je moet jezelf uitdagen om te streven naar uitmuntendheid op elk gebied van je leven, of het nu gaat om fysieke gezondheid, mentaal welzijn of welke andere factor dan ook die van invloed is op hoe goed je leeft.

Versla jezelf niet als je niet voldoet aan de normen die je hebt gesteld; noteer gewoon hoeveel vooruitgang je hebt geboekt en hoeveel verder je nog moet gaan.

6. Leer hoe u het goede voorbeeld kunt geven

Sigma’s voelen zich vaak afgestoten door de dominante stijl van de Alpha-man, maar passen zich niet zo gemakkelijk aan als het Beta-type.

Daarom is het cruciaal om je eigen vorm van leiderschap te vinden die je in verschillende situaties kunt oefenen en belichamen.

Leiderschap hoeft geen top-down benadering te betekenen; het kan ook gaan over hoe je voor jezelf opkomt en waar je in gelooft, hoe je positief met anderen communiceert, of hoe je de leiding neemt over situaties.

Wanneer anderen zien hoe u handelt, zullen ze zich uiteraard aangetrokken voelen om uw voorbeeld te volgen of uw strategieën na te volgen.

7. Werk aan het plezier van uw mensen

Als je merkt dat je voortdurend anderen probeert te plezieren en het niet prettig vindt om uit te drukken hoe je je werkelijk voelt, is het tijd om deze gewoonte te doorbreken.

Deze persoonlijkheid offert zichzelf nooit op om iemand anders gelukkig te maken. In plaats daarvan spreekt hij zich uit en blijft hij zonder angst of aarzeling achter zijn overtuigingen staan.

man met witte lange mouwen die omhoog kijkt Hoe word je een Sigma-manman met witte lange mouwen die omhoog kijkt Hoe word je een Sigma-man

De beste manier om dit te doen is door middel van exposure-therapie. Begin klein door jezelf uit te dagen om het in een gesprek niet eens te zijn, in plaats van te doen alsof of in te stemmen met de mening van iemand anders.

Werk vervolgens geleidelijk toe naar meer uitdagende scenario’s waarin u stand moet houden en uw gevoelens duidelijk moet maken.

8. Geniet van je tijd alleen

Sigma-mannetjes staan ​​bekend als eenzame wolven, en het zou niet leuk zijn om deze levensstijl te omarmen als je niet van je eigen gezelschap kunt genieten.

Je moet leren tevreden te zijn met het alleen zijn en de vrede en eenzaamheid die dit met zich meebrengt waarderen.

Neem elke dag of week de tijd om te genieten van activiteiten waar u zich goed bij voelt, zoals een boek lezen, naar muziek luisteren of een wandeling in de natuur maken. Verbreek de verbinding met de telefoons en schermen in uw leven, vooral als het gaat om het scrollen op sociale media.

Als u dit doet, gaat u beseffen hoe fijn het kan zijn om tijd voor uzelf te hebben en hoeveel productiever u bent als u niet omringd bent door mensen of invloeden van buitenaf.


Meer gerelateerde artikelen

Kunnen twee narcisten een relatie hebben? Manieren waarop ze elkaar aantrekken

De belangrijkste verschillen tussen een Sigma-mannetje en een alfamannetje

3 subtiele kenmerken van een man met een laag zelfbeeld


9. Oefen met aanpassingsvermogen

Sommigen zeggen misschien dat deze mannen koppig zijn omdat ze zich niet aan de regels van de samenleving houden, maar een groot deel daarvan komt doordat ze zo flexibel zijn en in staat zijn om te gaan met alles wat het leven op hun pad brengt, zonder zich in het zweet te werken.

Flexibiliteit betekent niet dat u uw overtuigingen moet opgeven. Het betekent wel dat je flexibel genoeg moet zijn om te herkennen hoe dingen kunnen veranderen en hoe je je dienovereenkomstig moet aanpassen.

Hoe reageer je bijvoorbeeld als je met een moeilijke situatie wordt geconfronteerd? Word je boos en haal je uit, of doe je een stapje terug en bedenk je hoe je de kwestie het beste vanuit een andere invalshoek kunt benaderen?

Leren kalm en flexibel te blijven in alle situaties is essentieel voor deze persoonlijkheid.

10. Geef anderen het respect en de vrijheid die jij wenst

Wanneer we een onafhankelijk leven omarmen, is het essentieel om te onthouden hoe belangrijk het is om anderen hetzelfde respect en dezelfde vrijheid te geven als we voor onszelf vragen.

Sigma-mannen moeten het respecteren als andere mensen hun eigen weg gaan of bij hun perspectief blijven.

Het gaat er niet om dat iedereen het ermee eens moet zijn of zich moet conformeren; het gaat over het waarderen van elkaar vanwege onze unieke gedachten en meningen.

Door de behoeften van anderen te begrijpen, creëren we een sterke band tussen individuen en vinden we een gemeenschappelijke basis zonder concessies te doen aan onze individuele perspectieven.

11. Wees authentiek

Onoprecht zijn of doen alsof je iets bent dat je niet bent, is een trefzekere manier voor sigma’s om hun macht te verliezen. Als je wilt dat mensen je vertrouwen en respecteren, moet je zonder filters uitdrukken wie je bent.

Maak de balans op van al uw verschillende identiteiten en let op de maskers die u draagt. Ben jij op kantoor anders dan met vrienden? Hoe zit het als je alleen bent?

Neem de tijd om na te denken over hoe het zou zijn om deze maskers af te zetten, zelfs als dit voor anderen misschien ongemakkelijk is. Door dapper genoeg te zijn om de wereld te laten zien wie ze werkelijk zijn, tonen deze mannen hun kracht.

12. Oefen regelmatig met zelfreflectie

Introspectie is een groot onderdeel van het leven van Sigma-mannetjes. Ze gebruiken het om te analyseren hoe ze omgaan met de wereld en hoe ze zichzelf in een bepaalde situatie kunnen verbeteren.

Zorg ervoor dat u elke dag of week de tijd neemt om na te denken over hoe u uzelf kunt verbeteren of hoe u een bepaalde situatie anders had kunnen aanpakken.

Zelfreflectie helpt inzicht te creëren in hoe je met de wereld omgaat en hoe je een betere, sterkere sigma-man kunt worden.

Veranker uw inzichten in een dagboek of een vertrouwde vriend, zodat u kunt bijhouden hoe ver u bent gekomen en hoeveel vooruitgang u boekt.

13. Neem radicale zelfverantwoordelijkheid

Het is gemakkelijk om andere mensen of externe factoren de schuld te geven van hoe ons leven afloopt, maar dit persoonlijkheidstype weet dat dit niet de manier is.

Neem de volledige verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor hoe uw leven verloopt, hoe u met mensen omgaat, hoe succesvol u bent in uw carrière, hoe u omgaat met moeilijke gesprekken of hoe u op bepaalde situaties reageert.

Radicale zelfverantwoordelijkheid geeft je dan de kracht om bewuste veranderingen aan te brengen en de regie te nemen over hoe je leven zal verlopen.

14. Verspil geen tijd aan mensen die u niet begrijpen

Sigma-mannen moeten zich omringen met mensen die hun dromen, doelen en ideeën begrijpen en ondersteunen.

Verspil geen tijd aan mensen die u en uw ambities niet begrijpen of waarderen.

man in bedrijfsruimte glimlachend Hoe word je een Sigma Maleman in bedrijfsruimte glimlachend Hoe word je een Sigma Male

Maak contact met individuen die net zo wilskrachtig, onafhankelijk en gedreven zijn om een ​​verschil te maken in de wereld.

15. Wees dankbaar voor de steun die je krijgt

Niemand is een eiland, en zelfs de sigmaman heeft zo nu en dan mensen nodig om op te leunen. Bedenk hoe gelukkig u bent met de steun in uw leven – van familie, vrienden en collega’s.

Bedenk hoe waardevol het is om een ​​sterk team achter je te hebben; hoe hun aanmoediging, enthousiasme en ideeën je kunnen helpen om grootsheid te bereiken.

Dankbaar zijn voor de geweldige mensen in je leven is de manier waarop Sigma-mannetjes aan de top blijven.

Wat zijn de voordelen van leren hoe je een Sigma-man kunt zijn?

Een Sigma-man worden is een levensstijlkeuze die veel persoonlijke groei en tevredenheid kan opleveren.

Hier zijn enkele van de vele voordelen van het aanscherpen van deze vaardigheden:

 • Meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht
 • Verbeterde relaties met anderen
 • Meer respect van leeftijdsgenoten
 • Een evenwichtiger leven gericht op persoonlijke groei
 • Een gevoel van innerlijke rust en vrede

Elke keer dat je oefent, onderneem je stappen om de beste versie van jezelf te worden. Met toewijding en oefening kun je er zeker van zijn dat je Sigma-vaardigheden in de loop van de tijd alleen maar zullen verbeteren.

Laatste gedachten

Terwijl u de tijd neemt om deze vaardigheden te oefenen, investeert u in uzelf en in de manier waarop u met de wereld omgaat.

Door open te staan ​​voor het leren van meer sigma-kenmerken versterken we onszelf en nemen we de controle over ons leven over.

Wees moedig, wees sterk en word de sigma-man waarvoor je geboren bent.

Je hebt gehoord en gelezen over Sigma-mannetjes. Het volgende dat je moet weten, is hoe je een sigma-mannetje kunt zijn. Ontdek het in dit bericht.Je hebt gehoord en gelezen over Sigma-mannetjes. Het volgende dat je moet weten, is hoe je een sigma-mannetje kunt zijn. Ontdek het in dit bericht.