Connect with us

Uncategorized

Abortusrechtengroepen hebben nog nooit te maken gehad met een staat als Florida

Avatar

Published

on

President Joe Biden spreekt op 23 april over reproductieve vrijheid op Hillsborough Community College in Tampa, Florida.

President Joe Biden en de Democraten in Florida hebben veel lawaai gemaakt over de pogingen om het zes weken durende abortusverbod van de staat, dat woensdag van kracht werd, ongedaan te maken.

Maar Florida vormt een belangrijke – en ongebruikelijke – hindernis voor een referendum dat de pro-abortusrechtenbeweging voor het eerst sinds de val van 2011 een electoraal verlies zou kunnen opleveren. Roe tegen Wade.

Sinds de uitspraak van het Hooggerechtshof is het abortusrecht bij de kiezers in opkomst Roe. In zowel de blauwe als de rode staten heeft bij elk referendum over de hele staat de kant van de pro-abortusrechten gewonnen. Florida heeft echter stemmaatregelen nodig om 60 procent van de kiezers te kunnen steunen. Groepen voor reproductieve rechten hebben dat doel bereikt in de liberale bastions van Californië en Vermont – en zijn daar elders niet in geslaagd, van het swingende Michigan tot het naar het rood neigende Ohio en Kansas.

“Het zal niet gemakkelijk zijn”, zei Fentrice Driskell, leider van de Minderheden in het Huis van Afgevaardigden, over de drempel tijdens een Biden-campagnestop eind april. “We zullen inwoners van Florida uit het hele politieke spectrum nodig hebben om zich uit te spreken en we zullen bondgenoten nodig hebben die de aandacht vestigen op onze strijd hier in Florida.”

De race om 60 procent vrij te krijgen voor Amendement 4 – of, in het geval van anti-abortusactivisten, om de steun onder die grens te houden – zou het meest bepalende kenmerk van de strijd in Florida kunnen zijn. Die drempel, gecombineerd met het strenge abortusverbod van zes weken dat woensdag van kracht werd, zou het nu al meest bekeken referendum kunnen omzetten in een strijd die de potentie heeft om de duurste stemmaatregel voor abortusrechten tot nu toe te worden. .

En de Democraten beschouwen deze stemming algemeen niet alleen als een belangrijke beleidsoverwinning, maar ook als potentieel hun politieke winnende ticket in een staat die is weggeglipt. Het veranderende abortuslandschap in Florida wakkert de belangstelling helemaal aan, nu Biden hier vorige week een tussenstop maakte en vice-president Kamala Harris woensdag op pad kwam.

Toch hebben voorstanders van anti-abortus massa’s bewijsmateriaal om te wedden dat Florida de trend zou kunnen doorbreken en in hun voordeel zou kunnen uitslaan, ook al blijft de vermoedelijke Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, een inwoner van Florida, tot nu toe buiten de strijd van de staat en heeft laten zien hij denkt dat zijn partij kwetsbaar is als het om strikte beperkingen gaat.

Uit vroege peilingen blijkt een deel van de kiezers die nodig zouden zijn om het referendum over de eindstreep te krijgen, heeft nog niet besloten wat te doen, wat betekent dat beide partijen tijd hebben om de publieke opinie vorm te geven. Uit recente opiniepeilingen blijkt ook dat de inwoners van Florida abortus niet zo belangrijk vinden bij hun stemming als kwesties als de economie of immigratie.

De Republikeinen in Florida, die een enorm voordeel hebben op het gebied van fondsenwerving ten opzichte van de Democraten, hebben beloofd een agressieve tegenboodschap te geven om de inwoners van Florida in november ‘nee’ te laten stemmen. Ze hebben het referendum ‘extreem’ genoemd en de voorzitter van de Republikeinse Partij van Florida, Evan Power, zei op 1 april dat de partij ‘zal strijden om de kiezers te informeren over de gevaren van dit amendement’, maar weigerde deze week een specifieke strategie te bespreken tot nu toe vóór de verkiezingen. verkiezing.

Als het referendum wordt aangenomen, zou abortus in Florida legaal zijn tot de levensvatbaarheid, wat doorgaans wordt beschouwd als een zwangerschapsduur van ongeveer 24 weken. Abortus zou ook later in de zwangerschap legaal zijn, onder ongedefinieerde ‘gezondheidsomstandigheden’.

Regering Ron DeSantis, die in 2022 de herverkiezing met bijna 20 punten verschil won, heeft beloofd betrokken te zullen zijn bij de oppositie, een toezegging die hij dinsdag opnieuw deed tijdens een stop in Tampa. Hij en andere Republikeinen voorspellen dat de inwoners van Florida zullen aarzelen als ze vernemen dat het referendum gezondheidszorgaanbieders ruime speelruimte geeft om te bepalen onder welke omstandigheden abortussen laat in de zwangerschap toegestaan ​​zijn.

Abortusrechtengroepen zullen ook te maken krijgen met de steeds rodere kant van Florida: de Republikeinse Partij heeft de Democraten met ongeveer 900.000 actieve kiezers overtroffen – een kloof die de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden.

Jayden D'Onofrio deelt Plan B, condooms en vloeitjes uit om jonge kiezers te onderwijzen aan de Florida Atlantic University op 11 april in Boca Raton, Florida.  Abortus en marihuana zullen in november in Florida aan de orde komen, en deze kwesties zijn van cruciaal belang voor jonge kiezers.

De meeste voorstanders van abortusrechten erkennen grif dat ze Republikeinse en onafhankelijke kiezers nodig zullen hebben om het amendement te steunen als ze willen dat het wordt aangenomen, en de Democraten in Florida zeiden dat ze van plan zijn om de boodschap over de generaties heen te verspreiden, te beginnen met universiteitscampussen.

Maar velen zeggen ook dat alles woensdag voor de mensen zal veranderen, als de wet die abortus na zes weken zwangerschap illegaal maakt, van kracht wordt. De wet kent uitzonderingen voor levensbedreigende zwangerschapscomplicaties en, binnen 15 weken na de zwangerschap, in gevallen van verkrachting, incest en mensenhandel.

Bij de verkiezingen in november zullen de kiezers zes maanden onder de nieuwe beperkingen hebben geleefd. Omdat ruim 90 procent van de abortussen plaatsvindt tijdens de eerste dertien weken van de zwangerschap, volgens federale gezondheidsgegevensFlorida’s vorige limiet van 15 weken dat is van kracht sinds juli 2022 Mogelijk heeft u zich bij veel bewoners niet geregistreerd. Veel vrouwen realiseren zich daarentegen niet dat ze na zes weken zwanger zijn.

“Helaas vertellen de verhalen zichzelf”, zei Nikki Fried, voorzitter van de Democratische Partij van Florida, in een interview. “Je gaat de hartverscheurende verhalen horen die uit Florida komen, van vrouwen die deze ultieme beslissing zullen moeten nemen.”

Het voortouw nemen bij de poging om het referendum als eerste aangenomen te krijgen is Floridians Protecting Freedom, dat begon als een coalitie van pro-abortusrechtengroepen, waaronder Planned Parenthood en de ACLU van Florida.

Emmie Reed (midden) loopt samen met andere mensen mee tijdens een “Rally om het zes weken durende abortusverbod te stoppen”, gehouden in Lake Eola Park op 13 april in Orlando, Florida.  De rally werd georganiseerd door de Yes On 4-campagne.

Het ontstond nadat DeSantis iets meer dan een jaar geleden het verbod van zes weken in de wet had ondertekend, en de groep heeft sindsdien de “Ja op 4campagne, die wordt geleid door Lauren Brenzel. In een telefonisch interview zei Brenzel dat er een ‘grote mediacampagne’ in de maak is, waarbij gebruik wordt gemaakt van gedrukte, tv- en digitale advertenties, hoewel ze niet specificeerde wat ze zouden zeggen of hoeveel de groep zou uitgeven in een staat die notoir duur is om te kopen. adverteren binnen.

De fondsenwerving voor het amendement is aanzienlijk toegenomen sinds de uitspraak van het Hooggerechtshof, waarbij veel bijdragen van buiten de staat komen, zei Brenzel. Volgens de gegevens van de staatsverkiezingen had de groep eind maart 17,9 miljoen dollar opgehaald en gaf ze veel minder geld uit dan een cannabislegalisatie-inspanning om bij de stemming in november te komen. En dinsdag zei een organisatie die banden heeft met de gouverneur van Illinois, JB Pritzker, een democraat, van wel door $ 500.000 in te zetten voor de campagne.

“De realiteit is dat we de derde grootste staat van het land zijn [donors] Weet dat we niet zoveel mensen de toegang tot zorg kunnen ontzeggen”, aldus Brenzel. “Wat we sinds onze kwalificatie hebben gezien, is een echte verschuiving in de richting van het belang van de financiering van het steminitiatief van Florida voor de toegang tot abortus.”

Als bewijs van steun wijst de campagne ook op duizenden vrijwilligers die zijn gekomen om te helpen hoe 150.000 Republikeinse kiezers hebben hun handtekeningen geleend om een ​​abortusreferendum op het stembiljet te krijgen. Brenzel voegt eraan toe dat de kiezersdrempel van 60 procent niet nieuw is voor Florida, aangezien de vereiste in 2006 door kiezers over de hele staat werd goedgekeurd.

“We wisten altijd dat we de hindernis van 60 procent zouden overwinnen, en voor ons wisten we ook dat we het electoraat hadden om dat te doen”, zei Brenzel. “De realiteit is dat abortusverboden ongelooflijk impopulair zijn, en dat de inwoners van Florida niet willen dat hun politici betrokken worden bij deze medische beslissingen.”

Gov. Ron DeSantis van Florida spreekt met supporters voordat hij op 14 april 2022 in Kissimmee, Florida een abortusverbod in de wet ondertekent.

Aan de andere kant van het debat zijn anti-abortusgroepen van plan om te hameren de taal op het stembiljet van Florida, waarin wordt bepaald dat zorgverleners hun oordeel kunnen gebruiken om te beoordelen wanneer abortus “noodzakelijk is om de gezondheid van de patiënt te beschermen” en wanneer een foetus levensvatbaar is. Sommige zorgverleners werken in staten zonder zwangerschapslimieten een bredere visie hebben dan anderenhoewel voorstanders van abortusrechten erop wijzen dat in veel gevallen sprake is van verwoestende, levensbedreigende medische diagnoses.

Eén groep die leiding geeft aan de anti-abortusberichten is het politieke actiecomité Florida Voters Against Extremism, waartoe organisaties behoren als de Liberty Counsel, Susan B. Anthony Pro-Life America en de Florida Conference of Catholic Bishops. De groep een website geplaatst het afbreken van de interpretatie van de taal van de verkiezingen en over de hele staat directeur Sara Johnson vertelde POLITICO dat Florida Voters Against Extremism het benodigde geld zou inzamelen.

“De kiezers in Florida zijn het niet eens met de extreme abortuswetten in staten als Californië en New York, maar als Amendement 4 wordt aangenomen, zouden de abortuswetten in Florida tot de meest liberale in Amerika behoren,” zei Johnson.

De anti-abortusorganisatie Students for Life, die van cruciaal belang was om de wetgevende macht ertoe te brengen de zes weken durende wet, formeel bekend als de Heartbeat Protection Act, te ondertekenen, zal woensdag protesteren tegen het bezoek van de vice-president aan Jacksonville. De nationale groep, met personeel dat in Florida werkt en woont, zegt dat de staat haar voornaamste doelwit is en lanceerde vorige week een billboard-tour, zei Kristan Hawkins, voorzitter van de groep.

Er zal een marketingcampagne ‘Bijna afgebroken’ plaatsvinden in belangrijke wijken in Florida, met ouders die abortus hadden overwogen voordat ze van koers veranderden, zei ze. De organisatie heeft studenten gerekruteerd en van deur tot deur gegaan om materiaal voor het referendum te delen, en Florida Voters Against Extremism geholpen met materiaal, ook in het Spaans.

“We hebben een behoorlijke kans om dit ding te verslaan, ondanks dat we te veel geld uitgeven – wat waarschijnlijk zal gebeuren – omdat we in Florida een Republikeinse leiding hebben in de regering DeSantis, die zich krachtig uitspreekt tegen deze onzin,” zei ze.

De campagne om het abortusreferendum op het stembiljet te krijgen, heeft al verschillende obstakels overwonnen om critici voor zich te winnen die het initiatief steunden, maar zich zorgen maakten dat het in Florida te moeilijk zou zijn om er doorheen te komen. Eén daarvan was de spraakmakende advocaat uit Orlando en de democratische regenmaker John Morgan, die ook de architect was van het 2020-initiatief van de staat om het minimumloon in Florida geleidelijk te verhogen tot $ 15 en miljoenen te financieren voor het succesvolle initiatief uit 2016 waarin kiezers medische marihuana legaliseerden.

Mensen lopen samen tijdens een ‘Rally om het zes weken durende abortusverbod te stoppen’, gehouden in Lake Eola Park op 13 april in Orlando, Florida.

Morgan zei in november dat Floridians Protecting Freedom moeite zou hebben om campagnedollars binnen te halen, aan nieuwe wettelijke controles te voldoen en ook de gunst van het conservatief georiënteerde Hooggerechtshof te winnen. Nu deze obstakels zijn overwonnen, voorspelt Morgan nog steeds dat de uitkomst van november “zeer dichtbij” zou zijn en dat een overschrijding van 60 procent als een aardverschuiving zou worden beschouwd. Maar het verbod van zes weken kan ook een gevoelige snaar hebben geraakt bij de kiezers, voegde hij eraan toe.

“De draconische wet lijkt rijp om teruggedraaid te worden”, schreef Morgan in een e-mail. “Mensen houden er niet van om te horen wat ze moeten doen… vooral niet over hun lichaam… en vooral niet door mannen.”

Kimberly Leonard rapporteerde vanuit Miami en Arek Sarkissian rapporteerde vanuit Tallahassee, Florida.