Connect with us

Uncategorized

De strijd in Columbia verstrikt Hochul en Adams

Avatar

Published

on

Pro-Palestijnse protesten gingen maandag door op de Columbia Universiteit, toen agenten van de NYPD buiten de campus waren gestationeerd.

Met hulp van Shawn Ness

Nieuw uit New York

Gebeurt nu:

  • Gouverneur Kathy Hochul bezocht Columbia University te midden van de wrok daar.
  • Op de Dag van de Aarde wordt een nieuw wetsvoorstel ingediend om de consumptie van plastic voor eenmalig gebruik terug te dringen
  • Een bericht van Columbia University te midden van de protesten daar.
  • En een rapport buiten het proces tegen voormalig president Donald Trump.

DAGEN IS DE BEGROTING LAAT:

Dat is het niet!
Tot volgend jaar.

Het is het grootste politieke verhaal in New York op dit moment.

De protesten aan Columbia University hebben op de voorpagina van The New York Times en The New York Post gestaan ​​en zelfs president Joe Biden heeft zich erover uitgesproken.

Maar gouverneur Kathy Hochul en burgemeester Eric Adams staan ​​misschien machteloos in hun eigen achtertuin.

“Het probleem is dat ze niet veel kunnen doen”, zegt Hank Sheinkopf, een politiek adviseur uit New York die kandidaten en politici heeft geadviseerd over Joodse kwesties.

Buiten de campus van Columbia stonden vandaag tientallen agenten van de NYPD achter barricades aan de rand van de campus van Columbia. Met ritssluitingen om hun middel stonden de agenten klaar voor actie.

Maar deze keer werd de politie op afstand gehouden.

“Columbia University is een particuliere instelling op privé-eigendom, wat betekent dat de NYPD niet aanwezig kan zijn op de campus, tenzij specifiek gevraagd door hoge universiteitsfunctionarissen”, zei Adams zondag laat in een verklaring.

Slechts vier dagen eerder hadden ze de zeldzame stap gezet om 113 studenten te arresteren nadat Columbia-president Minouche Shafik de agenten naar de campus had geleid. Ook riep de burgemeester in zijn verklaring de universiteit op om beter te communiceren met de politie.

Net als de agenten van Adams was Hochul vandaag ook in Morningside Heights in Columbia, en ze waagde zich eerder op de dag naar binnen voor een ontmoeting met de president van de universiteit en Joodse studenten.

“Mensen moeten hun menselijkheid vinden”, zei ze daar in een video op sociale media geplaatstwaarin zij de daden van antisemitisme op de campus veroordeelde en tegelijkertijd haar steun voor de vrije meningsuiting bevestigde.

Maar ze kon ook niet veel doen, zelfs toen sommige Republikeinen opriepen tot het sturen van de Nationale Garde.

“Het is een kwestie die moeilijk aan de voeten van gekozen functionarissen kan worden gelegd, en de reden is dat ze geen wetshandhavingsmacht hebben, zoals het tegenhouden van bijeenkomsten, omdat dat de vrijheid van meningsuiting zou beknotten”, aldus voormalig gouverneur David Paterson. vertelde Speelboek.

Paterson dacht niet dat hij iets bijzonder anders zou hebben gedaan.

“Wat kunnen ze doen? Ze kunnen opzwellen, en dat is wat ze gaan doen,’ voegde Sheinkopf eraan toe.

Vertegenwoordigers Adriano Espaillat, Jerrold Nadler, voormalig gouverneur Andrew Cuomo en Manhattan Borough President Mark Levine hebben dat allemaal gedaan. posten verklaringen op X over de kwestie.

Assembly-lid Danny O’Donnell en senator Cordell Cleare, wiens districten Columbia omvatten, hebben nog geen commentaar gegeven.

Ook al zijn de protesten grotendeels een politiek verhaal, alle ogen zijn gericht op Shafik.

Eerder vandaag ondertekenden alle leden van het Republikeinse Huis van New York een brief, geschreven door vertegenwoordiger Elise Stefanik, waarin ze de president van Columbia opriepen af ​​te treden.

“Het is tijd voor Columbia University om de bladzijde van dit beschamende hoofdstuk om te slaan. Dit kan alleen worden gedaan door het herstel van de orde en uw onmiddellijke ontslag”, aldus de premier brief gezegd.

“Wij, de ondergetekende leden, dringen er bij u op aan om onmiddellijk af te treden, zodat iemand die actie zal ondernemen tegen deze bende, kan optreden op het moment dat deze crisis dit vereist.” — Jason Beeferman

Twee wetgevers bevorderen wetgeving die de consumptie van plastic voor eenmalig gebruik aanzienlijk zou verminderen.

PLASTIC AFVAL: Er wordt verwacht dat wetgevers in New York de komende weken een wetsvoorstel zullen overwegen dat de consumptie van plastic voor eenmalig gebruik moet terugdringen.

De Wet op de infrastructuur voor vermindering en recycling van verpakkingengesponsord door senator Pete Harckham en parlementslid Deborah Glick, heeft vandaag op de Dag van de Aarde milieuactivisten eromheen verenigd.

“Naarmate hernieuwbare energie en elektrische voertuigen steeds vaker voorkomen, verhogen bedrijven in fossiele brandstoffen snel de plasticproductie – en de plasticvervuiling – om hun bedrijfsresultaten te verbeteren”, zegt Judith Enck, president van Beyond Plastics, in een verklaring.

Ze riep ook de meerderheidsleider van de Senaat, Andrea Stewart-Cousins, en de voorzitter van de Assemblee, Carl Heastie, op om het wetsvoorstel ter stemming ter tafel te brengen.

Het doel zou zijn om bedrijven te verplichten de kosten van verpakkingsafval te dekken en tegelijkertijd de plastic verpakkingen in twaalf jaar tijd met 50 procent te verminderen – en ja, inclusief individueel verpakte kaas. – Shawn Ness

Stadswetgevers kondigden extra financiering aan voor culturele en museumprogramma's.

CULTUURVERANDERING: Het stadhuis en de gemeenteraad hebben vandaag opnieuw een terugdraaiing van de bezuinigingen van de burgemeester aangekondigd.

Volgens de overeenkomst zal de komende drie boekjaren 22 miljoen dollar worden teruggegeven aan het ministerie van Culturele Zaken.

Het grootste deel van het geld, dat aanvankelijk uit de begroting werd gehaald als onderdeel van de vorig najaar aangekondigde bezuinigingen, gaat naar 34 musea, dierentuinen, botanische tuinen en andere culturele instellingen die opereren op grond die eigendom is van de stad.

“Onze mensen, kunst en cultuur zijn het hart en de ziel van New York City, en zij vormen de hoeksteen van ons economisch herstel”, zei de burgemeester in een verklaring.

Het herstel van de financiering maakt deel uit van een breder thema waarbij Adams geplande bezuinigingen terugdraait in de nasleep van een pijnlijke opiniepeiling en omzetcijfers die de projecties van het stadhuis ruimschoots hebben overtroffen – maar nauwer hebben vastgehouden aan de voorspellingen van de Raad, die heeft betoogd dat de bezuinigingen waren nooit noodzakelijkerwijs om mee te beginnen. – Joe Anuta

Trump staat terecht in New York

Openingsverklaringen gingen van start in het zwijggeldproces van Donald Trump.

TROEF OP PROEF: De openingsverklaringen zijn afgerond en de eerste getuige heeft vandaag het standpunt ingenomen in het strafproces van voormalig president Donald Trump in Manhattan, waar een nieuw beëdigde jury van zijn collega’s de beschuldigingen zal overwegen dat hij zakelijke gegevens heeft vervalst om zwijggeld verbergen betaald aan een filmster voor volwassenen tijdens zijn campagne van 2016.

“De beklaagde, Donald Trump, heeft een crimineel plan georkestreerd om de presidentsverkiezingen van 2016 te corrumperen”, zegt Matthew Colangelo, senior raadsman van Manhattan District Attorney Alvin Bragg, waarin hij de zaak uiteenzet die zijn team de komende weken zal verdedigen. “Vervolgens verdoezelde hij die samenzwering in zijn bedrijfsgegevens door keer op keer te liegen.”

Trump-advocaat Todd Blanche zei kort daarna tegen de jury: “Er is niets mis met het proberen de verkiezingen te beïnvloeden. … Het heet democratie.”

Beide advocaten noemden een kroongetuige in de zaak, voormalig Trump-fixer Michael Cohen. Colangelo voorkwam aanvallen op de geloofwaardigheid van Cohen en zei dat de verdediging zijn getuigenis wil ondermijnen ‘juist omdat het zo vernietigend is’. Blanche zei ondertussen dat Cohen “uitgebreid heeft gesproken over zijn wens om president Trump naar de gevangenis te zien gaan.”

De eerste getuige die het standpunt innam was echter David Pecker, de voormalige uitgever van het moederbedrijf van National Enquirer, die ooit een nauwe band met Trump had.

Pecker gaf voornamelijk biografische informatie voordat de rechtbank voor vandaag werd geschorst, maar hij zal dinsdag terugkeren om de rol van de tabloid te bespreken in het vermeende “catch and kill”-proces dat negatieve verhalen over Trump verborg. — Emily Ngo

De Republikeinse delegatie van het Congres in New York heeft vandaag een brief gestuurd naar de president van Columbia, Minouche Shafik, waarin ze haar ervan beschuldigt dat het te lang duurt voordat ze de NYPD opdracht geeft een pro-Palestijns kampement te ontruimen.

PRESIDENT VAN COLUMBIA ONDER VUUR: President Minouche Shafik van Columbia krijgt steeds vaker te maken met oproepen tot haar aftreden nu het kamp van pro-Palestijnse studenten zijn zesde dag ingaat.

De Republikeinse delegatie van het Congres in New York – onder leiding van vertegenwoordiger Elise Stefanik – die Shafik gisteren opriep om af te treden – stuurde vandaag een brief naar Shafik waarin ze haar ervan beschuldigde er te lang over te doen om de NYPD te bevelen het kampement te ontruimen. Shafik gaf vorige week de politie de opdracht de campus te betreden, en agenten arresteerden meer dan 100 mensen.

De wetgevers uitten hun ongenoegen over het feit dat het kamp “schokkend” werd toegestaan ​​om weer in elkaar te zetten en dat de NYPD niet mocht terugkomen. De vertegenwoordigers bekritiseerden Shafik vanwege een ‘aanhoudende lakse handhaving van het beleid’ en vanwege incidenten van ‘verachtelijke antisemitische intimidatie’.

“Hoewel de rotting systemisch is, rust de verantwoordelijkheid volledig op uw schouders”, schreven de wetgevers. “Het is tijd voor Columbia University om de bladzijde van dit beschamende hoofdstuk om te slaan. Dit kan alleen worden gedaan door het herstel van de orde en uw onmiddellijke ontslag.” — Madina Touré en Irie Sentner

NYSERDA-president Doreen Harris sloot zich aan bij politici uit het Albany-gebied om de investeringen in zonne-energie voor gemeenschappen met lage inkomens te bespreken.

GROTE WIND-NEURES: De offshore-windenergieambities van New York kregen vorige week een grote klap te verwerken toen de staat drie projecten aankondigde en twee grote nieuwe fabrieken geen vooruitgang boekten. De projecten waren afhankelijk van een nieuwe, grotere turbine beloofd door GE Vernova, die zich concentreerde op een kleinere, meer bewezen technologie.

De drie offshore windprojecten – waarvan er twee naar verwachting in 2030 volledig operationeel zouden zijn – zouden in 2030 in 6,6 procent van de elektriciteitsbehoefte van New York hebben voorzien.

Met de annuleringen heeft New York slechts minder dan 57 procent van de verwachte lading voor 2030 onder contract of operationeel. Dat is zelfs minder dan wat de staat in 2022 aanprees. Nu is het onzeker of de drie projecten op korte termijn nieuw leven kunnen worden ingeblazen of dat andere ontwikkelaars zullen proberen de gapende leegte op te vullen.

De ironie van de problemen van GE was dat het een wondermiddel moest zijn voor de problemen met de toeleveringsketen van de offshore windindustrie. Het bedrijf stelde voor om twee fabrieken te bouwen langs de Hudson River in het Albany-gebied om bladen en gondels te maken – de binnenste delen van de turbine die de energie van de draaiende bladen omzetten in elektriciteit.

Maar GE kon de grotere turbine niet leveren, dus wilde het bedrijf dat de drie windontwikkelaars meer kleinere turbines zouden kopen. Dat heeft de balans van de windprojecten opgeblazen omdat elke extra turbine enorme onderwaterfunderingen, meer arbeid en de beschikbaarheid van gespecialiseerde schepen zou vergen, die toch al schaars zijn.

“New York zwaaide hier duidelijk naar de hekken in zijn poging een echte productiefaciliteit veilig te stellen”, zegt Fred Zalcman, hoofd van de New York Offshore Wind Association. “De biedingen waren zo gebonden aan het GE-turbinespel dat toen dat aspect van het project uit elkaar viel, het echt een aantal significante rimpeleffecten had.” – Marie J. French en Ry Rivard

ZONNE-ENERGIE VOOR IEDEREEN, ZELFS DE RESERVOIRS: New York krijgt bijna 250 miljoen dollar om de toegang tot zonne-energie voor inwoners met lage inkomens uit te breiden. NYSERDA kreeg de subsidie ​​– de grootste voor één enkele staat – maandag van de Environmental Protection Agency.

“Dat gaat ons helpen aan de kant van de inzet van lage inkomens, wat echt goed is”, aldus Doreen Harris, president en CEO van NYSERDA.

NYSERDA had $ 400 miljoen aangevraagd. Definitieve overeenkomsten tussen NYSERDA en de federale overheid worden tegen de zomer verwacht, waarna de autoriteit zal werken aan de details van de implementatie van de financiering over een periode van vijf jaar.

Een deel van het geld gaat naar New York City ter ondersteuning van een programma gericht op het leveren van zonne-energie aan 5.000 huishoudens. Er is ook steun voor betaalbare woningen gepland. Ongeveer de helft van de financiering zou naar verwachting naar eengezinswoningen gaan, zo bleek uit de presentatie van NYSERDA-medewerkers aan het bestuur van de autoriteit vorig jaar.

Harris benadrukte op maandag – Dag van de Aarde – ook de voortgang van een drijvend zonnepaneel in Cohoes, dat eigendom is van de gemeente, bij een reservoir daar.

Ze werd vergezeld door Cohoes-functionarissen, interim-commissaris voor Milieubehoud Sean Mahar, vertegenwoordiger Paul Tonko en Assembly-lid John McDonald bij de “baanbrekende” voor het project dat al jaren in de maak is. Het zonneproject van 3,2 megawatt zal de jaarlijkse elektriciteitskosten van $ 500.000 van de stad elimineren, zei burgemeester Brian Keeler van Cohoes.

Ambtenaren prezen het project – dat ongeveer 8 miljoen dollar zal kosten en meer dan 7,4 miljoen dollar aan staats-, federale en nutssteun zal krijgen – als een voorbeeld voor andere lokale overheden in de staat en het land. “Soms liggen de oplossingen die je zoekt vlak naast de deur”, zegt McDonald. – Marie J. French

– De meeste New Yorkers geloven Het proces tegen voormalig president Donald Trump is legitiem. (Staat van de politiek)

— Chauffeurs worden creatief in tarief- en tolontduiking op de Thruway. (LoHud)

Geconfronteerd met een record woningtekortOndernamen de New Yorkse Democraten eindelijk actie om het probleem aan te pakken. (POLITIEK)