Connect with us

Sports

De twee Pinehursts hebben het niet altijd met elkaar eens geweest

blogaid.org

Published

on

De twee Pinehursts hebben het niet altijd met elkaar eens geweest

PINEHURST, NC — Deze plek kan je misleiden. Het is allemaal zo charmant en speels dat Mayberry een golfmekka is geworden in de zandheuvels van North Carolina.

Je wandelt over de stenen wandelpaden door het dorp en passeert de twee verdiepingen tellende bakstenen gebouwen vol leuke winkeltjes en leuke pubs. Jaarlijks reizen meer dan een miljoen mensen naar deze Disney World voor idyllische uitjes met golfthema.

Het kan u doen denken dat u in een golfoase terecht bent gekomen. Laat je vergeten dat deze plek een moloch is, een resort, een volwaardig bedrijf met luxe hotels en huisjes en 10 golfbanen ontworpen door gerenommeerde golfarchitecten. Ja, het kan zijn begonnen met een eigenaar van een apotheekketen die tuberculosepatiënten een kans bood om te herstellen in een toevluchtsoord ontworpen door dezelfde man die Central Park ontwierp. Maar de redenen waarom een ​​plaats begint, zijn zelden dezelfde redenen die een bestemming bloeiend houden.

Nu noemt Pinehurst Resort zichzelf de bakermat van het Amerikaanse golf. De USGA kondigde het aan als de eerste van zijn nieuwe ‘ankersites’, waar vanaf deze week de komende 30 jaar elke 5-6 jaar US Opens zullen plaatsvinden.

Pinehurst bracht de World Golf Hall of Fame terug. De relatie met de stad is sterk en het is een bestemming op de bucketlist voor generaties recreatieve golfers. Het is in de nabije toekomst een centraal knooppunt waar de informele en professionele golfwereld samenkomt.

Maar het was nog niet zo lang geleden dat deze plek uit de schulden van $70 miljoen kwam, dat het in oorlog was met de inwoners van deze stad en verwikkeld was in talloze rechtszaken die zich richtten op kwesties variërend van roofzuchtige managementstrategieën tot leden die zich bedrogen voelden.

En het is nog niet zo lang geleden dat een privédetective die zichzelf ‘de Dikke Man’ noemde een poster van Pinehursts eigenaar op een stoel voor zijn bureau had hangen met een simpele missie: ‘Ik wil deze man gewoon aan de muur spijkeren. ”


Er is een mantra die Robert H. Dedman Jr. naar believen herhaalt: “Altijd Pinehurst, maar altijd beter.”

GA DIEPER

Uit de schaduw van de US Open in Pinehurst komt een game-changer naar voren

Maar de vooruitgang verloopt niet altijd in een rechte lijn. Wat begon als een bedrijfsstad, veranderde in iets anders toen James W. Tufts Donald Ross inhuurde als golfprofessional en Pinehurst No. 1 oprichtte voordat hij in 1907 zijn meesterwerk – Pinehurst No. 2 – voltooide. Ross voltooide zijn vierde Pinehurst-baan vóór 1920 en de resort was met drie herbergen een vooraanstaande golfbestemming geworden. De stad en het resort waren zo met elkaar verweven dat resortmedewerkers tijdens de depressie werden betaald in geld dat alleen kon worden ingewisseld bij bedrijven die eigendom waren van Tufts. En het begon zijn intrede in professionele golfkringen, waar het PGA-kampioenschap van 1936 en de Ryder Cup van 1951 plaatsvonden.

Maar in 1971 verkocht de familie Tufts Pinehurst aan Diamondhead Corporation, een vastgoedproject dat eigendom was van Malcom McLean dat een plaats innam die geworteld was in de traditie en de golfbanen omzoomde met appartementen en probeerde het uiterlijk van Ross ‘ontwerp te moderniseren. Heiligschennis. Het prestige van het resort daalde, evenals de kwaliteit ervan, en het had een schuld van $70 miljoen opgebouwd tegen de tijd dat Diamondhead Pinehurst in 1982 moest overdragen aan een consortium van acht banken.


Toeschouwers komen deze week massaal naar Tiger Woods en de rest van het US Open-veld in Pinehurst kijken. (Andrew Redington / Getty Images)

De redder kwam binnen, een bijnaam die voor velen een twistpunt werd.

Robert H. Dedman Sr. was de oprichter van ClubCorp, een in Dallas gevestigd bedrijf dat veel geld verdiende door noodlijdende privégolf- en countryclubs op te kopen en deze weer op te bouwen. Uiteindelijk bezaten ze meer dan 200 eigendommen over de hele wereld, en Dedman Sr. was een miljardair die door Golf Digest vaak werd genoemd als een van de belangrijkste mensen in de golfwereld. Hij was een charmante, selfmade man uit Arkansas die zichzelf met succes bestempelde als iets tussen een kapitalist en een romanticus.

“De eerste keer dat ik voor het clubhuis stond en uitkeek op al die stroken fairway, kreeg ik tranen in mijn ogen”, vertelde Dedman Sr. in 1999 aan Sports Illustrated. “Ik had Pinehurst altijd vereerd vanwege zijn plaats in de geschiedenis van golf, en toen ik het eindelijk zag, wist ik meteen dat we deze gevallen engel zouden nemen en het niet zo goed zouden maken als het was, maar beter dan het ooit was geweest.

Altijd Pinehurst, maar altijd beter. Maar beter brengt meestal kosten met zich mee. Het kapitalisme is een spel van winnaars en verliezers, en vooruitgang laat anderen vaak achter zich.

Pinehurst was het kroonjuweel van het imperium van ClubCorp, en Dedman Sr. maakte die dromen waar door de traditie te herstellen en Pinehurst terug te brengen naar zijn rechtmatige plaats in de sport. Sterker nog, hij heeft het naar een hoger niveau getild.

Vijftien jaar en $ 100 miljoen na de aankoop ervan kwam de US Open van 1999 naar Pinehurst. Dedman Sr. stierf in 2002, maar Dedman Jr. (bekend als Bob) leidde in de jaren negentig een groot deel van het bedrijf. In 2005 was het opnieuw gastheer van de US Open. De Dedmans verkochten ClubCorp in 2006, maar hielden Pinehurst als hun baby, en na een succesvolle restauratie schreef het geschiedenis door in 2014 de US Opens voor heren en dames in opeenvolgende weken te houden. Het herentoernooi duurde 10 jaar. zonder terug te keren, maar met zijn nieuwe ankerplaatsaanduiding heeft Pinehurst met succes zijn plaats in de voorhoede van de Amerikaanse golf verstevigd.

Die build kwam echter met een tegenslag. Vanaf 1991 tot en met 2000 droeg maar liefst 55 procent (meer dan 3.000) van de Pinehurst-leden bij aan juridische fondsen voor een rechtszaak waarin werd beweerd dat de club te veel buitenstaanders binnenhaalde, hun toegang tot starttijden ontzegde en het lidmaatschap ten onrechte verhoogde. vergoedingen.

In 1990 verkocht ClubCorp zijn belang in de nabijgelegen Pinewild Country Club aan de Japanse koekjesmaker Tohato Inc. met een deal voor Tohato om ClubCorp te betalen om het te beheren. In 1996 klaagde Tohato ClubCorp aan omdat het zich bedrogen voelde, en beweerde dat laatstgenoemde Pinewild gebruikte als goedkope overloopcursussen voor gasten die betaalden voor een verblijf naast de deur in het Pinehurst Resort. Ambtenaren van Tohato beweerden ook dat ClubCorp opzettelijk het onroerend goed probeerde verkeerd te beheren om Tohato te dwingen eruit te willen en het terug te verkopen aan Pinehurst tegen een fractie van de oorspronkelijke kosten.

De zaken werden dramatisch toen Tohato de beroemde privédetective William Graham inhuurde om te helpen met de zaak. Graham was een excentriekeling die verscheen in ‘Late Night with David Letterman’ en ‘20/20’ en in gesprek was met studio’s om een ​​film over zijn leven te produceren. Graham achtervolgde ClubCorp zo hard dat ze hem uiteindelijk aanklaagden wegens smaad. En ondertussen zorgde Graham ervoor dat de Dedmans voortdurend hoofdpijn kregen.

In 1997 stuurde Graham faxen door het hele land waarin hij 33 vermeende ‘burgerlijke en strafrechtelijke overtredingen’ tegen ClubCorp beschreef. Hij werd geciteerd in de krant The State uit South Carolina waarin hij Dedman Sr. en zijn bedrijf “een stel achterbakse, kurkentrekkers, dubbelhandel, liegen, bedriegen en stelen (SOB’s) noemden.”

Dit alles heeft ClubCorp natuurlijk gebruikt in zijn smaadzaak, die werd samengevoegd tot een zevencijferige schikking die door Tohato aan ClubCorp werd betaald. Maar die faxen leidden ertoe dat grote media als The Wall Street Journal en The New York Times grote stukken gingen onderzoeken en publiceren waarin ClubCorp in een weinig vleiend licht werd geschilderd. Volgens de New York Times waren in de twee jaar voorafgaand aan de US Open ten minste zeven van de zeventig countryclubs van het bedrijf betrokken bij rechtszaken tegen ClubCorp die waren aangespannen door de huiseigenaren van de leden of een mede-eigenaar. (ClubCorp trok zich uiteindelijk terug uit zijn managementovereenkomst bij Pinewild en vertelde de leden in een brief dat het “in een positie was geplaatst die het onmogelijk maakt om ons werk te doen.”)

Dus toen Pinehurst in 1999 gastheer was van de US Open – wat de bekroning van Dedman Sr. zou moeten zijn – zat hij in plaats daarvan bij Sports Illustrated voor een profiel over hoe zo’n geliefd figuur plotseling een hekel kreeg aan zovelen binnen de club.

“Alleen omdat we een geweldige reputatie hebben, denken mensen dat als ze een paar grandioze uitspraken doen, we zullen toegeven en hun chantage zullen betalen,” vertelde Dedman Sr. aan SI. “Dat kunnen wij ons niet veroorloven. Er zijn mensen die zich tot het uiterste inspannen om tot een schikking te komen. Wij hebben geen enkele tolerantie voor dat gedrag. Onze filosofie is, om een ​​van onze voormalige presidenten te citeren: miljoenen voor defensie, maar niet één cent voor eerbetoon.”


Toen Pinehurst in 1994 gastheer was van de US Senior Open, leek baan nr. 2 nauwelijks op het oorspronkelijke ontwerp van Donald Ross. Het is sindsdien hersteld. (Gary Newkirk / Allsport via Getty Images)

Maar de public relations-kwesties voor Pinehurst namen pas echt de overhand toen de gevechten met de stadsmensen begonnen. In 1995 schreef Edmund Dietrich, een inwoner van Pinehurst, een brief aan The Pilot, de plaatselijke krant in Southern Pines, waarin hij zei dat fooien die aan medewerkers van het resort waren gegeven, werden achtergehouden. Dietrich werd aangeklaagd wegens smaad, hoewel ClubCorp deze later liet vallen. Vervolgens bedreigde ClubCorp naar verluidt lokale bedrijven omdat ze Pinehurst in hun naam gebruikten, daarbij verwijzend naar handelsmerkinbreuk. Er werd beweerd dat Pinehurst slechts de naam was van het resort en de faciliteiten, en dat de stad het ‘Dorp van Pinehurst’ was.

ClubCorp-advocaat Stephen Trattner heeft de beroemde uitspraak gedaan: ‘Ik geloof niet dat er een Pinehurst bestaat, NC. Je kunt het zo noemen, en de post kan daar ook zo aankomen, (maar) je woont niet in Pinehurst. Je woont in het dorp Pinehurst.’

Dedman Sr. had een omgeving gecreëerd waarin leden en gasten als royalty werden behandeld, waarbij het personeel hun favoriete cocktails herinnerde en ervoor zorgde dat ze hun naam minstens vier keer per reis gebruikten, maar de mensen die in de stad woonden – een stad gesticht om mensen helpen gezond te worden – voelde zich vervreemd. Pinehurst Business Guild werd het dorp Pinehurst Business Guild. Bedrijven als Pinehurst Interiors moesten hun naam veranderen in Village Design Group, die nog steeds bestaat.

Als Dedman Sr. de charmante persoonlijkheid was die een kamer kon verlichten, dan was Bob Jr. de nuchtere, vooruitstrevende CEO die, zo gaf zijn vader toe, een meer georganiseerde manager was. Maar hoewel Dedman Jr. destijds werd bestempeld als een leidinggevende die de groei nastreefde, was hij ook degene die toezicht hield op de publieke rehabilitatie ervan.

ga dieper

GA DIEPER

US Open Big Board: Hoe presteert het deelnemersveld na Scottie Scheffler bij Pinehurst?

Een ander grappig aspect van vooruitgang is dat succes de meeste wonden geneest. Pinehurst is steeds meer een krachtpatser geworden in de golfwereld en brengt jaarlijks miljoenen en miljoenen toeristendollars naar het gebied. Dedman Jr. richtte in 1999 een lokale Boys & Girls Club-afdeling op in Pinehurst en ontvangt nu lokale gastvrijheidsprijzen. Terwijl de burgemeester in 1999 zijn vader arrogant en een pestkop noemde, was voormalig Pinehurst-burgemeester Nancy Roy Fiorillo (2011-2019) opgetogen over al het goede dat Dedman Jr. doet en hoe geweldig Pinehurst Resort is voor de stad.

“Bob Dedman Jr. doet al het goede dat hij kan” was vorige week de kop van een verhaal in The Pilot. Soortgelijke stukken zijn geschreven door Mondiale golfpost En PineStraw-tijdschrift. Misschien komt een deel ervan uit de uitverkoop van ClubCorp. Het is veel gemakkelijker om grootmoedige eigenaren te zijn als je één iconische club runt en niet een conglomeraat dat voor elke kleine marge vecht.

Wat duidelijk is, is dat Pinehurst nu bloeit. Volgens de National Golf Foundation zijn elk van de afgelopen twee jaar ruim twaalf miljoen Amerikanen gereisd om golf te spelen, een stijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van het historische gemiddelde. Pinehurst trekt daar een groot deel van aan.

Elk resort probeert dit in te halen, een plek die kan bogen op een ongelooflijke geschiedenis, waarbij iedereen, van Bobby Jones tot Tiger Woods, hier heeft gespeeld, gecombineerd met constante innovatie en nieuwe banen. De restauratie van nr. 2 door het architectenteam van Bill Coore en Ben Crenshaw bracht de toch al beroemde baan naar nieuwe hoogten door ruige gebieden te verwijderen en harde, zanderige gebieden buiten de fairways te laten. Gil Hanse’s herontwerp van nr. 4 heeft de betekenis ervan vergroot. Alle topontwerpers uit heden en verleden hebben aan de een of andere cursus bijgedragen.

En het resort blijft zichzelf van de baan afduwen, verandert een verlaten stoomfabriek in een brouwerij en renoveert het clubhuis met weelderige nieuwe onderkomens voor de leden. Ze breidden de Deuce Grill uit, restaureerden de ene herberg en renoveerden een andere. Dat alles bovenop het nieuwe Golf House Pinehurst van de USGA en de World Golf Hall of Fame, die terugkeerde uit St. Augustine, Florida.

De Dedmans probeerden ervoor te zorgen dat het altijd om Pinehurst ging, maar het altijd beter te maken, en ze bleven pushen en pushen tot een punt dat het in de toekomst niet meer te stoppen lijkt. En nu gaat het gesprek van de week volledig over het parcours en hoe geweldig het zal zijn om naar te kijken. Niet de problemen uit het verleden.

Ze konden de Dedmans niet aan de muur vastpinnen.

(Bovenste foto: Tracy Wilcox / PGA Tour via Getty Images)