Connect with us

Uncategorized

Hochul bekritiseert Trump op het gebied van abortusrechten

Avatar

Published

on

Regering Kathy Hochul zei dat de verklaring van Donald Trump over het overlaten van abortus aan de staten een overwinning zal zijn voor president Joe Biden.

Met hulp van Shawn Ness

Nieuw uit New York

Gebeurt nu:

  • Regering Kathy Hochul klopt Trump aan op abortusrechten.
  • Wetgevers vertrekken opnieuw zonder een begrotingsdeal.
  • Randall’s Island is veilig voor migranten, zei Adams.
  • Demonstranten gearresteerd buiten het kantoor van Hochul.

DAGEN IS DE BEGROTING LAAT: 9

HOCHUL SPREEKT ABORTUSRECHTEN: Regering Kathy Hochul zette vanochtend haar inspanningen voort om president Joe Biden in het Witte Huis te houden, waarbij ze zich richtte op de recente opmerkingen van Donald Trump over abortusrechten.

“Hoe weet je wanneer Donald Trump liegt? Als zijn lippen bewegen, ‘Hochul grapte vanmorgen op Morning Joe van MSNBC.

De gouverneur gaf maandag haar eerste reactie op de aankondiging van voormalig president Donald Trump dat hij voorstander is van het overlaten van de kwestie van abortus aan de staten.

Hochul beloofde tijdens de ochtendshow dat de aankondiging van Trump “een schok voor de verkiezingen” en een overwinning voor Biden zal zijn.

“We zouden kunnen zeggen: ‘Welke dag waren de verkiezingen echt verloren?’ [for Trump]?’” zei Hochul. “Misschien was het gewoon de dag waarop de zonsverduistering plaatsvond.”

Hochul heeft de afgelopen maanden steeds meer de rol van Biden-surrogaat op zich genomen, terwijl ze een pro-Biden-boodschap blijft verkondigen op CNN en MSNBC. Haar toenemende steun voor het herverkiezingsbod van de president komt ook op het moment dat burgemeester Eric Adams – de zelfbenoemde ‘Biden van Brooklyn’ – uit de omhelzing van de president is verdwenen.

“We zullen niet precies weten binnen welke marges, maar dit is een grote opsteker voor Joe Biden”, zei de eerste vrouwelijke gouverneur van de staat over het abortusstandpunt van Trump. “Trump is hierin verzeild geraakt. Hij had zijn mond moeten houden, want nu jaagt hij iedereen tegen zich aan.”

De aankondiging van Trump op maandag suggereert dat hij geen nationaal abortusverbod zal nastreven als hij wordt verkozen, maar de voormalige president sloot ook niet uit dat hij er een zou ondertekenen. Hij zei ook niet waar hij staat ten aanzien van andere pogingen om de toegang tot de abortuspil, mifepriston, te beperken.

De opmerkingen van Hochul waarin Trump wordt bekritiseerd – ze voegde eraan toe dat hij “zichzelf heeft aangeklaagd in de ogen van vrouwen in heel Amerika” – komen op het moment dat New Yorks eigen versie van het Equal Rights Amendment, dat tot doel heeft de reproductieve rechten in de staat te verankeren, in november ter stemming is. .

“In elke staat is het record aanwezig”, zei Hochul. “Als mensen de kans krijgen om hun standpunt over abortus kenbaar te maken, staan ​​ze achter de vrouwen – in tegenstelling tot Donald Trump.” Jason Beeferman

Acht demonstranten voor de bescherming van huurders werden vanmiddag gearresteerd buiten het kantoor van gouverneur Kathy Hochul in het Capitool.

ZO LANG, MAAR NIET VOOR LANG: Ze verlaten de stad, maar komen terug.

Wetgevers komen woensdag niet bijeen voor Eid al-Fitr, een snel aanbrekende feestdag die wordt gevierd aan het einde van de Ramadan, te midden van een late staatsbegroting voor het fiscale jaar dat op 1 april begon.

“We verwachten dat donderdag een verlenging wordt aangenomen”, zei Andrea Stewart-Cousins, leider van de meerderheid in de Senaat, tegen verslaggevers, eraan toevoegend dat de verlenging tot dinsdag volgende week loopt.

De Algemene Vergadering daarentegen zal vrijdag week bijeenkomen om de verlenging goed te keuren, aangezien de partijen nog steeds geen besluit hebben genomen over het bestedingsplan van 233 miljard dollar, dat maatregelen omvat om het woningtekort in de staat aan te pakken en winkeldiefstal aan te pakken.

Na donderdag de verlenging te hebben gepasseerd, verwacht Stewart-Cousins ​​pas begin volgende week dat de senatoren terugkeren: “We staan ​​aan het begin van het einde, maar het einde is moeilijk.” ze zei.

De leider heeft die zin al eerder gebruikt. Op 19 april 2023 zei Stewart-Cousins ​​dat de wetgevers aan “het begin van het einde” van het begrotingsproces stonden.

Het duurde 13 dagen vanaf dat punt tot de laatste passage. Dit jaar staan ​​de partijen op het punt om vanaf 18 april twee weken lang te pauzeren vanwege Pesach. Het doel is dus om vóór die tijd een deal te sluiten, maar de dagen tikken weg om dat doel te bereiken. — Jason Beeferman

HUISVESTING GEBREK AAN DEALS: Omdat de begroting nu negen dagen te laat is, protesteren progressieve groepen nog steeds om hun wensen in de begroting op te nemen, inclusief een deal om betaalbare huisvesting te garanderen.

Acht demonstranten werden vanmiddag tijdens een betoging buiten het kantoor van de gouverneur in het Capitool gearresteerd.

“Economische en sociale mobiliteit hangt af van een regering, van leiderschap [Assembly Speaker Carl] Heastie en [Senate Majority Leader] Andrea Stewart-Cousins ​​zal een machtige directeur als gouverneur Hochul, die uit de pas loopt met de overgrote meerderheid van de New Yorkers, aanspreken om haar verantwoordelijk te houden”, zegt Jawanza James Williams, directeur van VOCAL New York.

“We hebben die twee conferenties, de Algemene Vergadering en de Senaat, nodig om daadwerkelijk de mensen te vertegenwoordigen die ze daar hebben geplaatst.”

Wat betekent dat? Voor hen betekent het dat de uitzettingsmaatregel voor een goed doel om de rechten van huurders te beschermen, en dat het Housing Access Voucher-programma in de staatsbegroting wordt opgenomen in een poging dakloosheid te helpen bestrijden.

Ze willen ook de rijken en grote bedrijven belasten.

Cea Weaver, de coalitiedirecteur van Housing Justice for All, zei dat het erop lijkt dat Hochul meer bereid lijkt om vastgoedbestuurders en campagnedonoren te ontmoeten dan huurders.

“Ik denk dat we al maanden heel duidelijk zijn dat we niet getrouwd zijn met elke gekruiste T of gestippelde I in onze rekening”, zei Weaver, die tot de arrestanten behoorde. – Shawn Ness

Burgemeester Eric Adams zei dat hij verbaasd was over hoe weinig incidenten er zijn gebeurd op Randall's Island, waar 3.000 migranten worden gehuisvest.

SKIRMISH-VERRASSING: Burgemeester Eric Adams zei dat hij “nooit had kunnen voorspellen” hoe zelden schermutselingen plaatsvinden op Randall’s Island, waar de stad ongeveer 3.000 migranten onderdak biedt onder omstandigheden die hij “onmenselijk” noemde.

“Drieduizend mensen worden in een omgeving geplaatst – velen van hen zijn jong – en krijgen te horen: ‘Je kunt niets anders doen dan de hele dag zitten’”, zei de burgemeester vandaag tijdens een off-topic persconferentie. “Ik ben verbaasd hoe goed ze het doen.”

Randall’s Island heeft dat wel getrokken krantenkoppen de afgelopen maanden vanwege het geweld onder de migranten die daar schuilden, en Adams beloofde in januari een “volledige analyse” van de veiligheidsmaatregelen van de locatie.

Vandaag zei hij tegen verslaggevers: “Blijkbaar doen we het juiste” door veiligheidsmaatregelen zoals metaaldetectoren en avondklokken te implementeren.

“We zien niet voortdurend schermutselingen opduiken”, zei Adams. “Wij zien precies het tegenovergestelde. We zien mensen zeggen: ‘We willen wachten, zodat we eindelijk de Amerikaanse droom kunnen verwezenlijken.’ – Irie Sentner

STILLE BEHANDELING: Adams weigerde vandaag meerdere vragen te beantwoorden met betrekking tot onthullingen dat de federale autoriteiten onderzoek doen naar gratis vluchtupgrades die hij van Turkish Airlines heeft geaccepteerd en naar het aanwerven van een beroemde advocaat door de stad om de burgemeester te vertegenwoordigen in een zaak van seksuele intimidatie.

Op vrijdag, een verslag in The New York Times gaven onderzoekers van de FBI en de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York aan dat ze onderzoeken of een directeur van Turkish Airlines Adams de hoogste passagiersstatus heeft gegeven die wordt aangeboden door de luchtvaartmaatschappij, die gedeeltelijk eigendom is van de soeverein van de Turkse regering. vermogensfonds.

Bovendien heeft het stadhuis de diensten behouden van Alex Spiro, die in het verleden Elon Musk, Jay-Z en Alec Baldwin vertegenwoordigde in een zaak over seksuele intimidatie.

Adams, die door openbare aanklagers niet van wangedrag is beschuldigd en die voor de burgerlijke rechtbank wordt geconfronteerd met de zaak over seksuele intimidatie, weigerde in details te treden over beide onderwerpen en zei dat zijn juridische team de zaken behandelt terwijl hij zich bezighoudt met de dagelijkse zaken van regeren.

“Ik heb dit keer op keer gezegd: ik volg de wetten”, zei Adams op een persconferentie toen hem werd gevraagd naar de details van het federale onderzoek dat openbaar werd gemaakt.

“Ik heb geweldige advocaten. Het is mijn taak om de stad te besturen. Zij moeten de beoordeling uitvoeren. Ik ben tevreden over mijn advocaten, wat ze doen. En het proces zal zijn beloop hebben.” – Joe Anuta

De zwarte, Puerto Ricaanse, Latijns-Amerikaanse en Aziatische wetgevende caucus wil de crisis van de betaalbaarheid van energie aanpakken.  Een van hun belangrijkste wetgevingsprioriteiten: de NY HEAT Act.

CAUCUS DRUKT OP ENERGIEKWESTIES: Het waarborgen van de betaalbaarheid en tegelijkertijd gedurfde stappen ondernemen om de klimaatcrisis aan te pakken, die een onevenredige impact heeft op veel gemeenschappen die zij vertegenwoordigen, is een prioriteit voor de NYS Black, Puerto Ricaanse, Spaanstalige en Aziatische Wetgevende Caucus.

Assemblylid Michaelle Solages, een democraat uit Nassau County en voorzitter van de invloedrijke caucus, zette vorige maand in een interview met Playbook enkele manieren uiteen waarop wetgevers deze doelstellingen kunnen steunen.

De centrale vraag waarmee beleidsmakers worden geconfronteerd is hoe ze de klimaatinspanningen van de staat kunnen financieren en tegelijkertijd onverteerbare kosten voor consumenten kunnen voorkomen.

“Er zijn veel groepen die ik zie die zeggen dat deze wetten de New Yorkers schaden. Ze kosten te veel. En het is jammer omdat de kosten van de klimaatcrisis al hoog zijn in zoveel gemeenschappen, inclusief gekleurde gemeenschappen”, aldus Solages.

“We hebben hoge astmacijfers. Als er overstromingen plaatsvinden, kunnen we het ons niet veroorloven om weer op te bouwen, en dus raken we ontheemd. En dus zijn de kosten uiteindelijk zo hoog. We moeten ervoor zorgen dat we slim omgaan met de transitie, maar ook niet bang zijn om moedig te zijn.”

Solages zei dat de caucus de maatregel van het Climate Change Superfund steunt, die tot doel heeft fossielebrandstofbedrijven in rekening te brengen voor de historische uitstoot van de brandstoffen die zij verkochten, en een koolstofarme brandstofnorm voor de transportsector.

Sommige groeperingen voor milieurechtvaardigheid verzetten zich tegen de norm voor schone brandstoffen en vragen zich af of deze een snelle vermindering van de uitstoot zou garanderen voor de gemeenschappen waarvoor zij pleiten.

Solages beschouwt het als een gunstig beleid voor zware voertuigen die nog jaren op de weg zullen rondrijden, met minder impact op de individuele consument.

“Het zal de belastingbetalers uiteindelijk niets kosten”, aldus Solages. De koolstofarme brandstofnorm in Californië heeft echter de gasprijzen doen stijgen Voorstanders beweren dat er geen significante correlatie bestaat tussen de kredietkosten voor koolstofarme brandstoffen en de benzinekosten.

De NY HEAT, de wetgevende maatregel om de energierekening als percentage van het inkomen te beperken, zou een einde maken aan de subsidies voor nieuwe gasaansluitingen en de bevoegdheid van de Public Service Commission uitbreiden om delen van het gassysteem buiten gebruik te stellen, is ook een prioriteit van de caucus.

Solages zei dat ze aandringen op een soort compromis of resolutie om het aangenomen te krijgen. De kwestie is nog niet opgelost tijdens de begrotingsonderhandelingen.

“Dit is het moment waarop we er bij ons leiderschap op moeten aandringen om moedig te zijn ten aanzien van de klimaatcrisis en te kijken naar manieren waarop we ervoor kunnen zorgen dat we overstappen op elektriciteit, zonder een nadelige situatie voor de belastingbetalers te creëren”, aldus Solages.

De caucus steunt ook de 200 miljoen dollar voor belastingbetalers met lage inkomens om te helpen met de energierekeningen. Ze steunen ook meer financiering voor elektrische schoolbussen om districten te helpen met de aanloopkosten. – Marie J. French

— Een hof van beroep verwierp De pogingen van Trump om zijn zwijggeldproces uit te stellen. (POLITIEK)

— Het bureau van de inspecteur-generaal doet onderzoek naar het Adirondack Park Agency. Wat ze zoeken is nog niet duidelijk. (Tijden Unie)

— Een school in Brooklyn experimenteert met een schooldag van 12 uur. (De New York Times)