Connect with us

Uncategorized

Illegale wietproblemen

Avatar

Published

on

In New York is wiet al drie jaar legaal, maar er zijn niet veel legale apotheken in de staat.  Het gebrek aan toegang tot legale wiet heeft geleid tot een hausse aan illegale wietwinkels, en senator Jamaal Bailey (midden) dringt aan op een wetsvoorstel om de handhaving te verscherpen.

Met hulp van Shawn Ness

Nieuw uit New York

Gebeurt nu:

  • Kan New York illegale wietwinkels sluiten?
  • Republikeinen dringen opnieuw aan op hervorming van de borgtocht.
  • De volgende hoofdinspecteur van de staatspolitie liep door de commissie.
  • Lokale leiders maken bezwaar tegen mogelijke waterbezuinigingen.

DAGEN IS DE BEGROTING LAAT: 3

EEN OPLOSSING UIT ROKEN: Vrijwel elke wetgever in New York staat op dezelfde lijn: illegale wietwinkels moeten weg.

Maar het uitsluiten van een oplossing zou in Albany winnaars en verliezers kunnen opleveren. Momenteel liggen er drie voorstellen op tafel om de illegale wietwinkels te sluiten:

  1. De gouverneur, in haar begroting voorstelwil het Office of Cannabis Management in staat stellen illegale winkels met een hangslot te sluiten, waarbij lokale overheden het bureau steunen.
  2. Staatssenator Jamaal Bailey en parlementslid John Zaccaro, beiden Democraten, dringen aan op een rekening dat zou de licenties intrekken voor de verkoop van tabaksproducten, alcohol en loten in winkels die de cannabiswet overtreden.
  3. Congreslid Jenifer Rajkumar en senator Leroy Comrie, beiden Democraten, willen lokale overheden toestaan ​​illegale winkels rechtstreeks en onafhankelijk te sluiten.

Assemblee-meerderheidsleider Crystal Peoples-Stokes, een democraat uit Buffalo, die in 2021 voorstander was van de wetgeving om cannabis over de hele staat te legaliseren, is het beu: “Op een gegeven moment moet iemand opstaan ​​en hier niet meer over zeggen.”
Maar het idee van Rajkumar lijkt nog steeds de steun van haar collega’s te winnen: “Het is helemaal niet iets dat op mijn bureau ligt”, aldus Peoples-Stokes.

Misschien is de oproep aan staatswetgevers om de illegale wietwinkels op te lossen nergens luider geweest dan in New York City.

De volharding van gemeenteraadslid Gale Brewer bij het sluiten van illegale wietwinkels is een stedelijke legende geworden. En burgemeester Eric Adam noemde het sluiten van de winkels een van zijn top vijf eisen op het gebied van de staatsbegroting.

Maar terwijl de burgemeester Rajkumar daarvoor heeft uitgenodigd sta bij alles aan zijn zijde van een Staten Island-sanitair aankondiging naar een Dominicaanse erfgoedvieringlijkt hij in dit geval terughoudend om de gunst terug te geven.

Adams is op geen enkele van de ten minste drie persevenementen van het Queens-parlement verschenen waarin haar illegale cannabisoplossing werd gepromoot, ondanks dat de sluiting van de winkels een topprioriteit voor de burgemeester was.

Zijn kantoor heeft dat van Rajkumar ook niet uitgekozen rekening als de beste oplossing, en zegt dat ze elk van de voorgestelde oplossingen beoordelen. Een deel van de relatie met Rajkumar kan te maken hebben met een eerlijk proces.

“Ik maak me zorgen dat het tweede voorstel implicaties voor een eerlijk proces zou kunnen hebben en dat we in een oorlog tegen drugs 2.0 terecht kunnen komen”, zei Fatima Afia, een cannabisadvocaat bij Rudick Law Group, in een e-mail. “New York is de thuisbasis van de Rockefeller-drugswetten en het stoppen en fouilleren – we hebben niet de beste staat van dienst als het gaat om het geven van volledige carte blanche aan wetshandhavers in dit soort zaken.”

Rajkumar verdedigde haar voorstel tegenover Playbook en zei dat “veel advocaten” haar plan steunen en dat ze de steun van Adams heeft: “Hij staat 100 procent achter smokeout”, hield Rajkumar vol. “Ik spreek er regelmatig met hem over. Hij heeft het wetsvoorstel publiekelijk gesteund.”

Ondertussen zeggen Bailey en Zaccaro dat hun oplossing – het ontnemen van sigaretten-, bier- en lottolicenties aan illegale winkels – een unieke oplossing voor het probleem is en idealiter onderdeel zou moeten zijn van de komende begroting. Zaccaro roept Adams op om zijn voorstel te steunen.

‘Ik denk dat het de burgemeester betaamt om achter zoiets als dit te staan,’ zei hij. Jason Beeferman

Twee commissies van de Senaat keurden de keuze van gouverneur Kathy Hochul goed voor Steven James als de volgende hoofdinspecteur van de staatspolitie.  Hij zal naar verwachting later deze week door de Senaat worden bevestigd.

HOCHUL’S POLITIEKEUZE VOORUITGANGEN: Een paar commissies van de Senaat hebben vandaag de keuze van gouverneur Kathy Hochul voor Steven James als hoofdinspecteur van de staatspolitie goedgekeurd. James werd gesteund door elk van de 18 senatoren in de zaal.

“Ik ben buitengewoon onder de indruk”, zei Liz Krueger, voorzitter van de Senaatsfinanciën, een democraat uit Manhattan. “Je hebt een geweldig CV”, voegde de Republikeinse senator George Borrello uit West-New York eraan toe.

James, die 32 jaar bij het korps heeft gewerkt voordat hij in 2020 met pensioen ging als plaatsvervangend hoofdinspecteur, zal naar verwachting later deze week door de voltallige Senaat worden bevestigd.

Hij beantwoordde vanochtend vragen over onderwerpen als hoe om te gaan met personeelstekorten (hij stelde “zwaardere rekrutering in het leger” voor en begon “nog verder naar beneden” te rekruteren door een “ontdekkingsprogramma” op scholen te lanceren) en hoe kunstmatige intelligentie te gebruiken om massabijeenkomsten te controleren en slimmere beschermende vesten te ontwikkelen (“Of wij gebruiken het, of de vijand zal het tegen ons gebruiken”, zei hij). – Bill Mahoney

GEEN BUDGETSOEP VOOR U: Topwetgevende Democraten ontmoetten Hochul vandaag meer dan twee uur achter gesloten deuren in haar kantoor op de tweede verdieping van het Capitool. Maar er werd geen witte rook gezien die op een begrotingsdeal duidde.

Het grootste nieuws dat uit de bijeenkomst naar voren kwam, kwam van Andrea Stewart-Cousins, leider van de meerderheid in de Senaat, die bevestigde wat de meesten in Albany hadden aangenomen: een uitbreiding van de burgemeesterscontrole over de scholen in New York City zal niet in de begroting passen.

Maar terwijl een hijgende en puffende groep Capitol-verslaggevers probeerde op adem te komen nadat ze Stewart-Cousins ​​buiten haar kantoor hadden tegengehouden na de ontmoeting met Hochul, benadrukte ze ook dat een huisvestingsplan nog steeds ter discussie stond als onderdeel van de begrotingsbesprekingen.

Tot nu toe wordt het niet naar later in het jaar verschoven, wanneer wetgevers misschien meer invloed hebben om het beleid vorm te geven – en een (meer kale) begroting een grotere kans heeft om akkoord te gaan.

“We proberen voortdurend iedereen tot één akkoord te brengen”, aldus Stewart-Cousins.

Heastie wendde zich ondertussen van zijn recente ruimte-analogie over begrotingsbesprekingen naar treinen om te suggereren dat het momentum aanhield.

“De trein rijdt nog steeds over de sporen”, zei hij. — Nick Reisman

PUBLIEKE VEILIGHEID: In de nasleep van de dood van NYPD-officier Jonathan Diller bashen de Republikeinen in de Senaat en de Assembly opnieuw de veranderingen in de borgtochthervorming van 2019.

De man die ervan werd beschuldigd Diller te hebben vermoord, had dat wel gedaan 21 eerdere arrestatiesdat door de Republikeinen werd bestempeld als een onvergeeflijk falen van het rechtssysteem.

‘De kwaadaardige man die agent Diller vermoordde, had al 21 arrestaties achter de rug. Maar het gaat niet alleen om de arrestaties. Hij had twee eerdere veroordelingen wegens misdrijf”, zei Michael Reilly, lid van de Staten Island-vergadering en voormalig agent, op een GOP-nieuwsconferentie in het Capitool. “Wat je hier ziet is gewoon een andere manier waarop onze collega’s in de meerderheid criminelen echt empoweren. Ze geven ze een gratis kaart om uit de gevangenis te komen.”

Assemblylid John McGowan, een voormalige aanklager, trok parallellen met een andere persconferentie die de Republikeinen hielden nadat op Long Island uiteengereten lichaamsdelen waren gevonden, waar ze dezelfde wetten voor de hervorming van de borgtocht bespraken en hoe ze rechters niet toestonden borgtocht op te leggen voor sommige misdaden.

“Omdat de wetgevende macht van de staat New York deze mogelijkheid voor rechters bij wet heeft afgeschaft, komt dit misdrijf niet in aanmerking voor borgtocht. En ik heb van mijn collega’s een centraal thema gehoord: hoeveel meer? Wanneer is genoeg genoeg in de staat New York? McGowan, een Republikein uit Rockland County, zei.

Hochul sprak afgelopen weekend over de dood van de officier en zei dat ze de borgtochtwetten herhaaldelijk heeft aangescherpt sinds ze werden aangenomen voordat ze in 2021 aantrad. – Shawn Ness

Burgemeester Eric Adams kondigde aan dat de criminaliteit in de stad en de metro's de eerste drie maanden van het jaar is afgenomen.

De misdaad is gedaald: De criminaliteit in New York City en de metro’s is de eerste drie maanden van het jaar gedaald vergeleken met vorig jaar, maakte burgemeester Eric Adams vandaag bekend.

De misdaad in de metro daalde in februari met 15 procent en in maart met 24 procent, nadat deze in januari was gestegen. Dus maakte Adams van de gelegenheid gebruik om de perceptie terug te dringen dat de metro’s onveilig zijn, vanwege een paar spraakmakende incidenten, waaronder schietpartijen en moorden.

‘Kunnen we alsjeblieft ophouden met te zeggen dat we schuldig zijn aan het metrosysteem?’ zei Adams. “Waren niet.”

Adams zelf had veel gesproken over misdaad en wanorde in de treinen – maar stond erop dat hij het omdraaide: “Het werd een pandemie van wanorde, dat we nu de zonden uit het verleden corrigeren.”

De aankondiging kwam erna meldde de New York Post dat er, nadat de misdaadstatistieken waren aangepast, in 2023 feitelijk meer van de zeven grote misdaden plaatsvonden dan in 2022, ondanks Adams’ aandringen dat “de misdaad is afgenomen.”

Adams reageerde niet op een vraag of zijn woorden niet waar waren, maar Michael LiPetri, hoofd van de misdaadpolitie van de NYPD, hield vol dat “het absoluut niet bedrieglijk is” om te zeggen dat de misdaad is afgenomen, en “laten we het op drie na veiligste jaar in de misdaad niet vergeten. stat-tijdperk was vorig jaar.” — Jeff Coltin

Lid van de Vergadering Linda Rosenthal sloot zich vandaag aan bij thuiszorgconsumenten en werknemers die verontwaardigd waren over de voorgestelde loonsverlagingen van gouverneur Kathy Hochul.

THUISZORG: Thuiszorgwerkers en consumenten zetten Hochul onder druk op haar plannen om de beloning voor thuiszorgverleners te verlagen in het kader van het Consumer Protected Personal Disability Program. Met het programma kunnen mensen met een handicap op Medicaid zorg in hun eigen huis krijgen van een zorgverlener naar keuze.

Thuiszorgers verdienen momenteel $20 per uur in de staat, en in de staat nog minder. De bezuinigingen van Hochul zouden hen iets meer dan 17,50 dollar per uur opleveren, zeiden de voorstanders vandaag tijdens een bijeenkomst in het Capitool.

‘Er heerst hier hebzucht. Er is altijd hebzucht als de mensen die het loon verdienen het niet krijgen, dat is hebzucht. En wij staan ​​niet aan de kant van hebzucht. Wij staan ​​aan de kant van de werknemers en de patiënten”, zei Linda Rosenthal, een democraat uit Manhattan, lid van de Assembly.

Voorstanders zijn van mening dat de beste manier om dit probleem aan te pakken is door hard te werken tegen verspillende uitgaven van bedrijven die zorg verlenen, en door de winsten van verzekeraars te verlagen en deze in handen van thuiszorgwerkers te leggen. – Shawn Ness

NEE TEGEN WATERSNIJDEN: Lokale gekozen functionarissen in een paar gemeenschappen in New York maken bezwaar tegen Hochul’s voorgestelde verlaging van de jaarlijkse financiering van de waterinfrastructuur van $ 500 miljoen naar $ 250 miljoen.

“Onze behoefte aan modernisering van de waterinfrastructuur neemt toe en niet af”, schreven enkele leden van de gemeenteraad van New York, de burgemeester van Kingston en ambtenaren uit Bethlehem, Rochester, Cortland County en Tompkins County.

“De regering-Biden legt momenteel de laatste hand aan nieuwe regelgeving om de drinkwaternormen voor giftige PFAS-chemicaliën te verlagen en de vervanging van 100% van onze loden leidingen te vereisen. Zonder staatssteun kunnen we deze cruciale doelstellingen op het gebied van schoon water niet verwezenlijken.”

De ambtenaren schreven in een brief georganiseerd door Local Progress New York dat ze projecten in hun gemeenschappen klaar hebben staan ​​die niet gefinancierd zouden kunnen worden als de staat het beschikbare bedrag verlaagt.

Democratische topwetgevers hebben het behoud van de waterfinanciering ook als een topprioriteit aangemerkt. Assemblylid Michaelle Solages, plaatsvervangend meerderheidsleider, zei dat dit een belangrijke prioriteit is van de Zwarte, Puerto Ricaanse, Latijns-Amerikaanse en Aziatische Caucus, waarvan zij voorzitter is.

“We willen een boodschap afgeven dat we zoveel mogelijk middelen moeten inzetten om onze schoonwatercrisis aan te pakken en deze stevigere chemicaliën uit ons water te halen”, zei ze. “Er komt wat federaal geld aan, maar uiteindelijk moeten we als staat ook een investering doen en de New Yorkers laten zien dat dit een heel belangrijke kwestie is.” – Marie J. French

— RFK Jr. gaat stemmen in New York kent zijn uitdagingen. (Staat van de politiek)

– Een voormalig plaatsvervangend inspecteur van de NYPD werd veroordeeld in de zaak rond het strodonorprogramma van Adams campagne. (Dagelijks nieuws)

— Long Island staat bijna op de laatste plaats in de woninggroei in het land. (Nieuwsdag)