Connect with us

Health

Supermarkt babyvoeding, andere zuivelproducten veilig, zegt FDA

Avatar

Published

on

Risks, symptoms, safety of milk and eggs

Bovenlijn

Er is sinds 2020 een wereldwijde uitbraak van de H5N1-vogelgriep geweest, en bij recente uitbraken onder vee in verschillende Amerikaanse staten zijn deskundigen bezorgd dat het virus kan muteren en zich uiteindelijk naar mensen kan verspreiden, waar het zeldzaam maar dodelijk is gebleken – hoewel de FDA zuivelproducten zoals zuigelingenvoeding en zure room en vond geen sporen van levende virussen, waardoor ze veilig werden geacht om te consumeren.

Belangrijkste feiten

De mondiale vogelgriep H5N1 uitbraak begon in 2020 na een hernieuwde opkomst van vogels in Europa en leidde tot de dood van miljoenen vogels, maar het is geëvolueerd en infecteert steeds meer zoogdieren (op het land en in de zee), wat betekent dat het zich mogelijk naar mensen zou kunnen verspreiden, aldus Jeremy Farrar, hoofd wetenschapper voor de Wereldgezondheidsorganisatie.

Een grotere verscheidenheid aan zoogdieren sterft aan de vogelgriep, waarbij deskundigen zich ook zorgen maken dat de vogelgriep zou kunnen muteren om gemakkelijker mensen te infecteren: het eerste rapport van een walrus Maandag werd op een van de Noorse Arctische eilanden een dodelijke ziekte door de vogelgriep ontdekt, en de eerste Amerikaanse dolfijn die besmet was met de vogelgriep stierf in 2022, volgens een rapport vrijdag gepubliceerd.

Sinds 30 april zijn sinds 2022 meer dan 90 miljoen pluimvee (voornamelijk kippen) in 48 staten geëuthanaseerd vanwege de vogelgriep, en zijn 36 kuddes melkkoeien in negen staten positief getest, volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (in tegenstelling tot kippen, koeien lijken te herstellen van het virus).

Eerst het ministerie van Landbouw gedetecteerd vogelgriep bij melkkoeien in maart, en zij denkt dat de koeien ziek zijn geworden nadat ze in contact waren gekomen met besmette vogels, hoewel dit in een onderzoek werd bevestigd update Sinds vorige week kan de overdracht van koe op koe via geïnfecteerde ongepasteuriseerde melk ook een factor zijn.

Eén op de vijf melkmonsters verzameld bij supermarkten in het hele land testte positief op dode overblijfselen van de vogelgriep – de resultaten waren hoger in gebieden waar koeien uitbraken – hoewel de Food and Drug Administration adviseert dat deze overblijfselen geen bedreiging vormen en gepasteuriseerde melk nog steeds wordt gebruikt. veilig om te drinken omdat het pasteurisatieproces het levende virus doodt.

De FDA aangekondigd Woensdag testte het supermarktmonsters van zuivelproducten zoals zuigelingenvoeding, peutermelk, zure room en kwark, en hoewel er enkele dode resten in het voedsel werden aangetroffen – geen in de babyproducten – werden er geen levende sporen van het vogelgriepvirus gevonden. zodat de producten nog steeds veilig zijn om te consumeren.

De FDA waarschuwde echter voor het consumeren van rauwe melk, wat sommige deskundigen ertoe heeft aangezet telefoongesprek voor een verbod op de verkoop van rauwe melk omdat mensen er ‘ernstig ziek van zouden kunnen worden’; de interstatelijke verkoop van rauwe melk is onwettigmaar sommige staten zoals Texas, Idaho en New Mexico – waar allemaal vogelgriepuitbraken voorkomen onder melkkoeien –sta het toe.

De USDA vertelde maandag aan Forbes dat het zal beginnen met het testen van rundergehaktmonsters uit supermarkten in staten met koeienuitbraken, en met het testen van rundergehakt dat op verschillende temperaturen is gekookt en besmet is met het virus om te bepalen of het veilig is om te eten.

Omdat het virus doorgaans wordt verspreid via de verplaatsingen van trekvogels, “bestaat er zeker een risico dat koeien in andere landen besmet raken”, zegt Wenqing Zhang, hoofd van het Global Influenza Programme van de WHO. gezegd tijdens een nieuwsbriefing dinsdag.

Ontvang Forbes Breaking News-tekstwaarschuwingen: We lanceren sms-waarschuwingen, zodat u altijd op de hoogte bent van de belangrijkste verhalen die de krantenkoppen van de dag bepalen. Registreer hier.

Kan de vogelgriep zich tussen mensen verspreiden?

De vogelgriep wordt niet ‘gemakkelijk van persoon op persoon overgedragen’ volgens aan de Wereldgezondheidsorganisatie. Vogelgriep treft zelden mensen, en de meeste eerdere gevallen kwamen voort uit nauw contact met besmet pluimvee. volgens naar het CDC. Omdat de verspreiding van de vogelgriep van mens op mens een ‘pandemisch potentieel’ met zich meebrengt, wordt elk geval bij mensen onderzocht om dit type infectie uit te sluiten. Hoewel er geen enkele is bevestigd, zijn er een paar mondiale gevallen – geen in de VS – waarbij men dacht dat de overdracht van de vogelgriep van mens op mens ‘waarschijnlijk’ was, ook in China, Thailand, Indonesië En Pakistan.

Is de vogelgriep dodelijk voor de mens?

Het is heel dodelijk. Volgens een onderzoek zijn er tussen januari 2003 en 28 maart 2024 888 menselijke gevallen van vogelgriepinfectie bij mensen geweest. rapport door de Wereldgezondheidsorganisatie. Van die 888 gevallen stierven er 463 (52%). Tot nu toe hebben slechts twee mensen in de VS de H5N1-vogelgriep opgelopen, en beiden raakten besmet nadat ze in contact waren gekomen met zieke dieren. Het meest recent geval was een melkveewerker in Texas die in maart ziek werd na interactie met zieke melkkoeien, hoewel hij alleen last had van roze ogen. Het eerste incident gebeurde in 2022 toen een persoon in Colorado de ziekte opliep door besmet pluimvee en volledig herstelde.

Is het veilig om melk te drinken die besmet is met de vogelgriep?

Rauwe, ongepasteuriseerde melk is onveilig om te drinken, maar gepasteuriseerde melk is prima. volgens aan de FDA. Vogelgriep is aangetroffen in zowel ongepasteuriseerde als gepasteuriseerde melk, maar de FDA raadt fabrikanten af ​​om ongepasteuriseerde melk te maken en te verkopen, omdat de mogelijkheid bestaat dat het consumeren ervan een vogelgriepinfectie kan veroorzaken. De virusresten in gepasteuriseerde melk zijn echter door de hitte tijdens de melk gedeactiveerd pasteurisatie procesdus men denkt nog steeds dat dit soort melk veilig is om te consumeren.

Is het veilig om vlees te consumeren dat besmet is met de vogelgriep?

De CDC waarschuwt tegen het eten van rauw vlees of eieren die besmet zijn met de vogelgriep vanwege de mogelijkheid van overdracht. Er is echter nog nooit een mens besmet geraakt met de vogelgriep door het eten van goed bereid en gekookt vlees. volgens naar het agentschap. De mogelijkheid dat besmet vlees in de voedselvoorziening terechtkomt is “extreem laag” als gevolg van strenge inspecties, dus op de juiste manier behandeld en gekookt vlees is veilig om te eten. volgens aan de USDA. Om te weten wanneer vlees goed gaar is, moeten hele stukken rundvlees worden gekookt tot een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit, gemalen vlees moet 160 graden zijn en gevogelte moet worden gekookt tot 165 graden. Zeldzame en medium zeldzame steaks beneden vallen deze temperatuur. Goed gekookte eieren met een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit doodt bacteriën en virussen, waaronder de vogelgriep, volgens naar het CDC. “Het maakt niet uit of ze dat wel of niet hebben gedaan [avian]

influenza… lopende eieren en zeldzame stukjes vlees” worden nooit aanbevolen, vertelde Francisco Diez-Gonzalez, directeur en professor van het Centrum voor Voedselveiligheid aan de Universiteit van Georgia, aan Forbes. Om ‘op veilig te spelen’ moeten consumenten alleen volledig gekookte eieren eten en ervoor zorgen dat ‘de dooiers stevig zijn en geen vloeibare delen bevatten’, zegt Daisy May, dierenarts bij het Britse bedrijf Medivet, gezegd.

Wat zijn symptomen van vogelgriep bij mensen?

Symptomen van de vogelgriep omvatten koorts, hoesten, hoofdpijn, koude rillingen, kortademigheid of moeite met ademhalen, loopneus, congestie, keelpijn, misselijkheid of braken, diarree, roze ogen, spierpijn en hoofdpijn. Echter, de CDC adviseert de diagnose kan niet alleen op basis van de symptomen worden gesteld en er zijn laboratoriumtests nodig. Dit omvat doorgaans het afnemen van de neus of keel (de bovenste luchtwegen) of de onderste luchtwegen bij ernstig zieke patiënten.

Welke invloed heeft de vogelgriep op de eierprijzen?

De eierprijzen zijn dit jaar gestegen doordat de productie daalde als gevolg van uitbraken van de vogelgriep onder pluimvee, volgens aan de USDA. Een dozijn grote eieren van klasse A in de VS kostten ongeveer $ 2,99 in maart, bijna een dollar meer dan in de herfst. Deze prijs is echter gedaald ten opzichte van het record van $4,82 in januari 2023, dat ook werd verhoogd door uitbraken van de vogelgriep. Eerder deze maand werd Cal-Maine Foods, de grootste eierproducent van het land, tijdelijk opgericht gestopt eierproductie nadat meer dan een miljoen legkippen en kippen werden gedood nadat ze waren besmet met de vogelgriep.

Waarom doden pluimveehouders kippen met de vogelgriep?

Zodra kippen besmet zijn met de vogelgriep, doden boeren ze snel om te helpen controle de verspreiding van het virus, aangezien de vogelgriep hoog is besmettelijk en dodelijk bij pluimvee. De USDA betaalt boeren voor alle vogels en eieren die moeten worden gedood vanwege de vogelgriep, als stimulans om op verantwoorde wijze te proberen de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. De USDA heeft meer dan uitgegeven $1 miljard in de vogelgriepcompensatie voor boeren sinds 2022, volgens het Food & Environment Reporting Network zonder winstoogmerk.

Bestaat er een vaccin tegen de vogelgriep (h5n1)?

De FDA heeft dat gedaan goedgekeurd een paar vogelgriep vaccins voor mensen. De VS hebben een voorraad vaccins tegen de H5N1-vogelgriep, maar dit zou niet voldoende zijn om alle Amerikanen te vaccineren als er een uitbraak onder mensen zou plaatsvinden. Als zich een menselijke uitbraak voordoet, zal de overheid dit doen plannen om vaccins op grote schaal te produceren, wat minstens zes maanden kan duren om genoeg te maken voor de hele bevolking. Sequirs, de maker van een van de goedgekeurde vaccins, verwacht om binnen zes maanden na de aankondiging van een pandemie van de menselijke vogelgriep 150 miljoen vaccins gereed te hebben. Desondanks zijn er goedgekeurd vaccins voor andere varianten ontworpen voor vogels, er zijn geen vaccins voor de H5N1-variant in omloop. De USDA begon echter beproevingen over dierspecifieke H5N1-vaccins in 2023.

Belangrijke achtergrond

Deskundigen zijn er recentelijk van overtuigd dat het virus zich onder vee verspreidt en dat het bij mensen gemakkelijker kan muteren en verspreiden, hoewel de CDC zegt dat het een risico voor het publiek is. blijft laag. Farrar noemde de vee-infecties in de VS een ‘grote zorg’ en drong er bij volksgezondheidsfunctionarissen op aan de situatie nauwlettend in de gaten te blijven houden ‘omdat deze zich op verschillende manieren kan ontwikkelen tot overdracht’. Het toegenomen aantal infecties met de vogelgriep bij zoogdieren sinds 2022 ‘zou erop kunnen wijzen dat het virus op zoek is naar nieuwe gastheren en uiteraard dichter bij de mensen komt’, zegt Andrea Garcia, vice-president van wetenschap, geneeskunde en volksgezondheid van de American Medical Association. gezegd. Meer dan 10 In 2023 werden gevallen van menselijke vogelgriep gemeld bij de Wereldgezondheidsorganisatie, en op één na overleefden ze allemaal. De vogelgriep heeft de vogelpopulaties verwoest, en 67 landen meldden de dood van 131 miljoen pluimvee alleen al in 2022. Hoewel de vogelgriep doorgaans wilde vogels en pluimvee infecteert, wordt de ziekte tijdens de uitbraak, tenminste, naar andere dieren verspreid 10 landen hebben sinds 2022 uitbraken bij zoogdieren gemeld. Ongeveer 17.400 Jongen zeeolifanten stierven in Argentinië in 2023 aan de vogelgriep, of in ieder geval 24.000 zeeleeuwen stierven datzelfde jaar in Zuid-Amerika. Naast vee is er ook vogelgriep geconstateerd 200 andere zoogdieren – zoals zeehonden, wasberen en beren – in de VS sinds 2022. Hoewel zeldzaam, zijn zelfs huisdieren zoals honden en katten vatbaar voor het virus, en de FDA waarschuwt tegen het geven van ongepasteuriseerde melk aan katten om mogelijke overdracht te voorkomen.

Verder lezen

WHO waarschuwt dat de dreiging van verspreiding van de vogelgriep naar mensen ‘grote zorg’ is (Forbes)

Eén op de vijf melkmonsters uit de hele VS vertoonde sporen van het vogelgriepvirus, zegt de FDA (Forbes)

Kunnen huisdieren vogelgriep krijgen? Dit is wat u moet weten (Forbes)

Vogelgriep (H5N1): waarom experts zich zorgen maken – en wat u moet weten (Forbes)