Connect with us

Sports

Wie zou de Amerikaanse voetbalcoach Gregg Berhalter kunnen vervangen als USSF besluit verder te gaan na het mislukken van de Copa America?

blogaid.org

Published

on

Wie zou de Amerikaanse voetbalcoach Gregg Berhalter kunnen vervangen als USSF besluit verder te gaan na het mislukken van de Copa America?

Nadat hij in de groepsfase van het toernooi uit de Copa America werd uitgeschakeld, is dit een kans voor technisch directeur Matt Crocker van US Soccer om te bepalen wat de toekomst in petto heeft voor het nationale herenteam van de Verenigde Staten en in het bijzonder voor coach Gregg Berhalter. Nadat Emma Hayes al een van de beste coaches ter wereld had binnengehaald om de Amerikaanse vrouwen te leiden, heeft US Soccer laten zien dat de beste managers naar Amerika kunnen worden aangetrokken, maar er zijn vragen over de vraag of de mannenbaan zelfs zo aantrekkelijk is als een rol. met een WK op eigen bodem in 2026. Daarom heb ik mogelijke managementkandidaten eruit gehaald door te beginnen met de droomnamen voordat ik overging op meer realistische doelstellingen, waarbij US Soccer naar verluidt de toekomst van Berhalter deze week zou aanpakken.

Laten we kijken:

De droomkeuze

Jürgen Klopp (laatste club: Liverpool): Terwijl Jurgen Klopp is teruggetreden als manager van Liverpool en van plan is om tijd weg te nemen van het management, zou US Soccer hun due diligence niet doen als ze hem niet zouden bellen om te kijken of er een kans was dat hij de leiding zou willen nemen. de USMNT tijdens het WK 2026. Er is momenteel geen grotere naam op de markt en Klopp’s drive en stijl zijn dingen die bij de ploeg passen om deze groep spelers naar een hoger niveau te tillen. Hoewel het onwaarschijnlijk is, waarom zou u niet bellen en kijken wat er gebeurt? Hij coachte ook Christian Pulisic bij Borussia Dortmund en lijkt erg gesteld op de speler.

Bewezen internationale coaches

Joachim Low (laatste team: Duitsland): Als WK-winnaar met Duitsland zou de aanvalsstijl van Löw op een goede manier sterk afwijken van de principes van Berhalter. Dit team moet zijn weg vinden als aanvallende kracht en rekening houden met het feit dat de meeste van de beste spelers aan de aanvallende kant van het veld staan. Omdat hij enkele van de beste ter wereld heeft gecoacht, is Low iemand die binnen kan komen en onmiddellijk respect kan eisen, terwijl hij de spanning in de aanloop naar het WK van 2026 kan herstellen.

Hervé Renard (nationaal damesteam van Frankrijk): Als architect van een van de grootste WK-tegenslagen ooit, toen Saoedi-Arabië Argentinië versloeg op het WK van 2022, zal de huidige manager van de Franse vrouweninternational na de Olympische Spelen vertrekken. De internationale ploegen zijn onder Renard verbeterd, aangezien hij nu Zambia, Angola, Ivoorkust, Marokko, Saoedi-Arabië en nu Frankrijk heeft geleid. Zou hij dus nog een internationale ploeg kunnen toevoegen?

Gareth Southgate (Engeland): Oké, er kan dus een situatie zijn waarin Southgate euro’s wint en de zonsondergang tegemoet rijdt vanuit Engeland. Hoewel hij gelinkt was aan Manchester United, hebben ze ervoor gekozen om Ten Hag een nieuwe situatie te laten creëren: waarom niet bellen als het ergste dat je hoort ‘nee’ is? En als je hem belachelijk maakt omdat hij bewezen wordt genoemd, onthoud dan dat hij vóór het EK van 2024 een halve finale van het WK en een EK-finale heeft bereikt.

Ervaar het coachen van de grote jongens

Mauricio Pochettino (laatste club: Chelsea): De voormalige Chelsea-manager heeft een schat aan ervaring, maar is ook geliefd bij de meeste van zijn spelers. Maar als je aan de kant van Pochettino staat, is hij iemand die niet bang is om dit aan te pakken en meer van zijn teams eist. De verantwoordelijkheidsfactor en de bewezen staat van dienst bij het verbeteren van jonge spelers zijn zaken die belangrijk kunnen zijn om deze groep te helpen groeien. Net als Klopp zou de bereikbaarheid een probleem kunnen zijn, aangezien Pochettino nog steeds in de race is voor clubbanen en ook een kandidaat zou kunnen zijn voor de baan in Engeland als deze open zou gaan.

Frank Lampard (laatste club: Chelsea): Naar verluidt was Lampard in de running voor de baan in Canada voordat Jesse Marsch werd aangesteld. Hij is iemand die een middelmatige tijd heeft gehad als manager in het clubvoetbal bij Chelsea, maar een goede clubmanager zijn betekent niet altijd dat iemand een goed nationaal team zal zijn. manager. Dit is op geen enkele manier een pleidooi voor Lampard om de rol te krijgen, maar als we bedenken wie op een lijst voor US Soccer terecht zou kunnen komen, zou Lampard in discussies kunnen komen.

Zinedine Zidane (laatste club: Real Madrid): Niemand weet wat de voormalige Real Madrid-manager nu wil doen, omdat hij zou kunnen wachten tot de baan in Frankrijk opengaat, maar het is een andere situatie waarin het geen kwaad kan om te bellen. Zidane is zelf een legende en heeft ervaring met het managen van andere legendes van het spel. Hij zou de USMNT een perspectief kunnen bieden dat deze spelers nog nooit hebben meegemaakt, iets dat hen naar een hoger niveau zou kunnen tillen.

Max Allegri (laatste club: Juventus): Na Tim Weah en Weston McKennie te hebben geleid, is er al een gevoel van bekendheid met de USMNT voor de voormalige Juventus-baas. Allegri, iemand met veel ervaring in zijn carrière, is twee keer tweede geworden in de Champions League en heeft zes keer de Serie A gewonnen. Allegri zou nogal wat kandidaten voor zijn diensten kunnen hebben, maar een verschuiving naar de Verenigde Staten zou zinvol kunnen zijn.

Thomas Tuchel (laatste club: Bayern München): Nu Erik ten Hag bij Manchester United blijft, zit Tuchel nog steeds zonder baan na zijn vertrek bij Bayern München. Net als Klopp zou het verkrijgen van Tuchel door de Verenigde Staten waarschijnlijk een utopie zijn, maar met zijn aanvallende ideeën en bekendheid met Pulisic zijn er maar weinig managers die in korte tijd meer uit de USMNT-aanval zouden kunnen halen.

Marcelo Gallardo (laatste club: Al-Ittihad): Gallardo heeft een behoorlijke rit achter de rug sinds hij uit River Plate vertrok. Het leek alsof hij voorbestemd was voor een Europese toprol, maar dat is er gewoon niet van gekomen. Als er een baan als de Verenigde Staten open zou gaan, beschikt Gallardo over een afkomst en een aanvallende stijl die bij het team zou kunnen passen. Hij is ook bekend met het feit dat de Verenigde Staten voor DC United hebben gespeeld.

Graham Potter (laatste club: Chelsea): Na zijn vertrek bij Chelsea in 2023 is Potter sindsdien free agent. Gekoppeld aan Ajax kwam er uiteindelijk niets samen voor de Engelsman, maar net als bij Julian Nagelsmann zou een overstap op korte termijn naar internationaal management kunnen zijn wat de dokter voorschreef.

Stefano Pioli (laatste club: Milan): Van de huidige vrije agenten zou Pioli degene kunnen zijn die het meest logisch is voor de USMNT. Om het beste uit Pulisic te halen voor Milan, ondanks dat de club het als geheel moeilijk heeft, heeft Pioli banden gehad met clubs als Marseille, maar die hebben er niet toe geleid dat de Italiaan een rol heeft gevonden. Flexibel in zijn stijl, zou de USMNT die volgende stap kunnen zijn?

David Moyes (laatste club: West Ham): In een soortgelijke boot als Pioli vertrok Moyes aan het einde van het seizoen bij West Ham United. Met de Hammers heeft Moyes meer kunnen doen met minder door de Europa Conference League te winnen voor de eerste grote trofee van de club sinds 1980. Op 61-jarige leeftijd zou de kans kunnen bestaan ​​dat Moyes even een stapje terug wil doen uit de wedstrijd. maar zijn ervaring is zeer geschikt.

Rudi Garcia (laatste club: Napoli): Garcia, een andere manager met ervaring in Saoedi-Arabië die op zoek zou kunnen zijn naar een nieuwe rol, heeft veel ervaring met coachen bij Lille, Napoli, Roma en Marseille. Het was een teleurstellende periode bij Napoli nadat ze de Scudetto wonnen, maar dat heeft niet alleen te maken met wat Garcia met de club heeft gedaan.

MLS’ beste

Wilfried Nancy (Columbus-crew): Nancy, de beste coach van dit moment in de Major League Soccer, is gekoppeld aan Europese rollen en vindt een daarvan misschien aantrekkelijker dan een rol bij de USMNT, maar hij is ook een manager waarbij hij bij het uitvoeren van due diligence moet worden geroepen en een interview aangeboden. Door gebruik te maken van verschillende tactische stijlen bij de Columbus Crew en ook op de voorgrond te spelen, is Nancy iemand die zich snel geliefd zou maken bij USMNT-fans.

Jim Curtin (Philadelphia Unie): Een voormalige Amerikaanse international die via de MLS met coaching begon. Er zijn overeenkomsten tussen Berhalter en de huidige baas van Philadelphia Union, maar daar houden ze op. Seizoen na seizoen heeft Curtin meer gedaan met minder in Philadelphia, terwijl hij het team heeft veranderd in een team waarvan iedereen weet hoe ze moeten spelen. Ook bekend om het verbeteren van jonge spelers en het coachen van huidige leden van de Amerikaanse opstelling, is Curtin iemand naar wie waarschijnlijk gekeken zal worden als de rol openstaat.

Steve Cherundolo (Los Angeles FC): Cherundolo is een uiterst getalenteerde speler en heeft in Duitsland succes geboekt met Hannover 96 en heeft succes geboekt in de Verenigde Staten bij Los Angeles FC. Door aantrekkelijk voetbal te spelen en ook sterren te managen bij de Black and Gold, stijgt zijn ster snel in de coachingrangen, maar de enige vraag zou zijn: heeft hij genoeg ervaring voor de rol? Als voormalig international zou dat echter waarschijnlijk niets uitmaken, aangezien die banden met de VS altijd iets waard zijn.

Pat Noonan (FC Cincinnati): Hoewel vergelijkbaar met Curtin in het MLS-spel, is de aanval van Noonan’s FC Cincinnati-ploeg iets om te aanschouwen. Zelfs nadat ze Brandon Vazquez aan Monterrey hebben verloren, staan ​​ze bovenaan de Eastern Conference met een van de beste doelsaldo’s in de MLS. Het systeem van Cincinnati is er een dat tot doelen leidt en het zou ook bij de USMNT-opstelling kunnen passen, vooral als zijn ster een Amerikaans staatsburger wordt.

Gary Smith (laatste club: Nashville SC): Smith had een indrukwekkende reeks met Nashville SC als hun eerste coach ooit, maar daaraan is een einde gekomen, waardoor hij een vrije agent is. Smith, een andere coach die meer heeft gedaan met minder, heeft Walker Zimmerman en Shaq Moore gecoacht, terwijl hij ook de Canadese international Jacob Shaffleburg leidde. Smiths aandacht voor detail zou zich goed vertalen in het internationale spel, maar er zijn vragen of het gebrek aan aanvallende kracht in zijn Nashville-ploegen te wijten was aan spelers of aan zijn stijl.

Andere Amerikaanse coaches

David Wagner (laatste club: Norwich): Als je Klopp niet kunt krijgen, zijn er slechtere ideeën dan iemand bellen die onder hem heeft gewerkt. Dit is waar we meer haalbare opties tegenkomen, ook al zijn ze misschien niet zo aantrekkelijk als sommige van de niet-binnenlandse namen. Wagner heeft goede dingen gedaan bij Huddersfield Town, maar kende ook een behoorlijk aantal teleurstellingen op managementgebied, wat er van zou kunnen afleiden dat hij een serieuze kanshebber voor de rol zou worden.

Pelligrino Matarazzo (Hoffenheim): Van de Amerikaanse coaches is Matazzaro degene die de minste interesse zou kunnen hebben in een rol bij de Verenigde Staten, omdat hij momenteel een sterke rol speelt bij Hoffenheim. Matarazzo trad in februari 2023 toe en leidde hen naar een plek in de Europa League, dus het zou erop neerkomen: is de baan bij USMNT een grotere rol dan het managen van een Europese concurrent in Europa?

Bruce Arena (laatste club: New England Revolution): De derde periode van Bruce Arena bij de USMNT voelt als één te veel, maar de 72-jarige is nog steeds geïnteresseerd om manager te worden, zelfs na zijn carrière. ontslag uit de New England Revolution voor discriminerende opmerkingen. Een afspraak met Arena zou gepaard moeten gaan met enige transparantie over waarom hij werd ontslagen, maar aangezien hij een van de meest succesvolle USMNT-managers ooit is geweest en de persoon was tot wie de federatie zich wendde met het WK 2018 op het spel, zijn er redenen waarom hij vóór 2026 een noodhuurder zou kunnen zijn, hoewel hoogst onwaarschijnlijk.

Crocker-verbindingen

Ruben Selles (lezing): Hoewel Selles niet veel leidinggevende ervaring op het hoogste niveau heeft gehad, komt hier ervaring met Crocker om de hoek kijken. Selles was tweemaal de zaakwaarnemer van Southampton tijdens de tijd van Crocker bij de club en is sinds zijn 23e in het management, waarbij hij op zo’n jonge leeftijd ervaring opdeed over de hele wereld. Hoewel het nog niet tot een toprol heeft geleid, zou het Selles op de weg naar internationaal management kunnen zetten.

Ralph Hasenhüttl (Wolfsburg): Net als managers die onder Crocker hebben gewerkt, is Hasenhuttl een andere onwaarschijnlijke naam om de USMNT te coachen, maar zijn stijl zou goed werken. Druk uitoefenen en agressief zijn zijn de momenten waarop de USMNT op zijn best is en dat is iets dat hij het team wil laten doen terwijl ze hun vleugelverdedigers gebruiken om ruimte te creëren en het middenveld te versterken.